Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte şehir merkezinde kurulan iki ilçeden birisi Yunusemre oldu. 200 bin nüfusuyla Manisa'nın en büyük ilçesi konumunda olan Yunusemre ilçesinde sadece iki pazaryerinin olması ve alınan kararlara, imzalanan protokollere rağmen mevcudun üstüne bir yenisinin yapılamamış olması, Yunusemre Belediyesi hizmetlerinin sınıfta kaldığı yorumlarına neden oldu. Çünkü 1,5 yıl önce MHP grubu tarafından pazaryeri yapımı ile ilgili önerge verilmiş, bu önerge Yunusemre Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilerek, ilçe sınırları içinde 3 yeni pazaryeri yapılmasına karar verilmişti. Aradan geçen sürede söz konusu pazaryerleri için hiçbir adım atılmadı.

Haber: Burhan AKDEMİR


Manisa'nın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Yunusemre'de 100 bin kişiye bir pazaryeri düşüyor. 200 bin nüfusa sahip olan ilçede sadece Laleli ve Horozköy pazarı kurulurken, ilçe halkı kendi sınırları içinde pazara gidebilmek için cumartesi ve pazar günlerini beklemek zorunda.
10 AY ÖNCE BUNLARI SÖYLEMİŞTİ
Cumartesi günü Laleli'de, Pazar günü ise Horozköy'de kurulan pazaryerleri Yunusemreli vatandaşlara yetmiyor. Bu yetersizliği kabul edenlerden birisi olan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bundan yaklaşık 10 ay önce Şehzadeler Belediyesi ve Pazarcılar Odası ile protokol imzalamış, "Esas mesele yer sıkıntısı. Burada zamanında imar yerlerinde pazaryeri alanları ayrılmadığı için bütün alanlar dolmuş durumda. Şehir içinde boş alan bulmak mümkün değil. Doğal olarak caddeler ve sokaklar pazaryerleri olarak zamanında uygun görülmüş. O caddeler kilitleniyor. Bir itfaiye ya da ambulans gerekse pazaryerlerine girmesi mümkün değil. Ya da en ufak bir fırtınada pazarcılarımızın ve vatandaşlarımızın hali ortada. Bu keşmekeşliği sona erdirmemiz lazım. Onun için otoparkları olan, modern, çağdaş, kapalı, sabit pazaryerlerine ihtiyacımız var. İçinde kafeteryaları, çocuk kreşleri olan sosyal donatılarla desteklenmiş modern bir pazaryeri planımız var. Bunu hayata geçirmek konusunda çalışıyoruz. Hem pazarcı esnafımızın hem vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için buna ihtiyacımız var" açıklamalarıyla vatandaşı umutlandırmıştı.
O SÖZLER HAVADA KALDI
Başkan Çerçi'nin protokol töreninde yaptığı açıklamaların üzerinden geçen 10 aylık sürece rağmen modern pazaryeri için herhangi bir girişimin olmaması, verilen sözlerin tutulmadığı ve sadece vatandaşı oyalamak için söylendiği yorumlarına neden oldu.
Yunusemre Belediye başkanı Mehmet Çerçi 10 ay önce TARİŞ depolarının arkasında kurulması amaçlanan pazaryeri için bu sözleri sarf ederken, tam 1,5 yıl önce kendi Meclisi'nde oybirliği ile aldıkları kararı ise unuttu.
Hafsa Sultan, Güzelyurt, Barbaros mahallelerinde imar planlarında yerleri hazır olan pazaryerlerini yapmak için MHP grubu tarafından verilen önergeye ‘evet' oyu vererek, Meclis'ten oybirliği ile geçirdiği kararı görmezden geldi. Tam 1,5 yıllık Meclis kararını rafa kaldırarak, 3 mahalleyi semt pazarından yoksun bıraktı.
MHP GRUBU ÖNERGE VERDİ AMA…
İlçeye modern ve kullanışlı pazaryerlerinin yapılması amacıyla Meclis'e yaklaşık 1,5 yıl önce MHP grubu tarafından verilen önergenin oybirliği ile kabul edilmesine rağmen, kararın uygulanmamış olmasıyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve MHP Yunusemre Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Güzgülü, verilen o önerge hakkında şunları söyledi:
3 MAHALLEDE PAZARYERİ YAPACAKLARDI
"MHP grubu olarak Yunusemre Belediye Meclisi'ne bir önerge verdik. Önergeyi vereli bir buçuk yıla yakın bir süre oldu. Önerge de Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi. Önergede Hafsa Sultan'da bir pazaryeri kurulması var. Zaten imar planında da bu pazaryeri mevcut. Güzelyurt'ta Kent Park'ın üst kısmında bir pazaryeri var. Barbaros'ta da bir pazaryeri var. Bu üç pazaryeri de imar planlarında mevcut. Biz bunu bildiğimiz ve ihtiyaç olduğu için önerge verdik. Kabul edildiği halde bu önergeyle ilgili şuana kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Güzelyurt'taki vatandaşlar Laleli'ye, Barbaros'taki vatandaşlar da yolun karşısına geçerek Perşembe Pazarı'na geliyor. Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki vatandaşlar da Laleli'ye gelmek zorunda."
Editör: TE Bilişim