MERKEZİ Kütahya'da bulunan ve Afyonkarahisar, Manisa, Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) yönetim kurulu toplantısı Manisa'nın Kula ilçesinde yapıldı.
Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur başkanlığında yapılan toplantıya Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya, Afyonkarahisar ve Manisa illeri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
Kula Anemon Villa Estet Bağ Otelinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Ahmet Okur, "Toplantımızın ilk gündem maddesi olarak Proje teklif çağrısı değerlendirme süreçleri ve uygulamayı planladığımız güdümlü projemiz hakkında bilgi alacak ve değerlendirmelerde bulunacağız. Son olarak 2015 yılı bağımsız denetim raporu ve iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler hakkında bilgi alacak akabinde her ay düzenli olarak yaptığımız gibi bir önceki ayın (Nisan AYININ) Gelir-Gider Cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

JEOPARK ALANINI HAYRAN KALDILAR
Toplantı sonrası Kula turizmine katkı sağlayan ve Türkiye'de ilk kez Unesco tarafından tescillenen Jeopark alanını gezen Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Jeopark alanına hayran kaldı.
Jeopark alanı içerisinde bulunan Sandal Divlit Yanardağına tırmanan misafirler Zafer Kalkınma Ajansının katkıları ile yapılan Seyir terasları ve yürüyüş alanınında incelemelerde bulundu.
Konuyla ilgili Konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Çok güzel olmuş yollarda yapılırsa inşallah daha güzel olacak. Turizm potansiyeli var harekete geçilebilir emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi
Yönetim Kurulu üyesi Afyonkarahisar Belediye başkanı Burhanettin Çoban ise, "Zafer Kalkınma Ajansı Olarak bu proje için destek vermiştik. Destek verdiğimiz projeyi hayata geçmiş olarak görmek bizleri mutlu etti. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş Hem Kula ilçemizi Manisa ilimizi hemde Ülkemizin tanıtımı için güzel bir proje gerçekleştirilmiş" diye konuştu.
Daha sonra misafirler Emre mahallesinde Bulunan Tabduk Emre ve Yunus Emre türbesini ve daha sonra Carullah Bin Süleyman Camiini ziyaret ederek dua etti.
ZEKA Yönetim Kurulu Üyeleri, Kula Anemon Villa Estet Bağ Otelindeki akşam yemeğinin ardından otelde bulunan şarap üretim yeri ve şarap mahzenini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Editör: TE Bilişim