10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer gazetecileri yemekte ağırladı. Girtligil Otel’de düzenlenen programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve gazeteciler katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla böyle bir toplantıyı düzenlediklerini ifade ederek sözlerine başladı. Vali Güvençer şöyle devam etti: “Bazı meslekler vardır ki insanın 24 saatini kapsar. Meslek, insanın kimliği haline gelir. Gazetecilik de böyle bir meslek. Gazeteciler, toplumun haber almasını sağlamak adına gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor. Bu anlamda, böyle günlerde gazetecilere hak ettikleri iltifatlar edilir. Manisalı basın çalışanlarının kat edeceği mesafe, Manisa’nın da kendileri gibi güçlü olması anlamına gelir. Tüm çabamız, içerisinde bulunduğumuz şehrin ve ülkemizin yararına atılan adımlarda katımız olması”

Vali Güvençer’in ardından söz alan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise, Vali Güvençer’e teşekkür etti. Başkan Aytaç, gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Aytaç, "Manisa medyası, Türkiye'nin 81 ili varsa bu illerin içerisinde seviyeli, saygılı, devletini milletini seven bir yapı içerisinde görevlerini yürütmektedir. Şu anda yerel medyanın ülkenin zor şartları altında bu görevi yaparken sıkıntıları var. Yeni alanlar açılırken ekonomik krizlerden dolayı ulusal medyalarda çalışanların bir kısmının işten çıkarılması bizleri üzdü. Biz yine yerel medya olarak ulusal medyadaki arkadaşlarımız olarak ülkedeki bu sıkıntılarda kardeşlik görevimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Program, yemeğin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim