Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Taş Fabrika'da düzenlenen kahvaltıya Vali Güvençer'in yanı sıra Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Yusuf Kahraman, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, gazeteciler ve köşe yazarları katıldı.
Gazetecilerin gününü kutlayan Güvençer, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu söyledi. Gazetecilerin kamu görevi yaptığına dikkat çeken Güvençer'in gündeminde kentteki kar yağışı vardı.
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da karşılaştığı darbe girişimi karşısında yerel ve ulusal basının darbe girişimi karşısında dik ve sağlam duruşunun takdire şayan olduğunu belirtti. Aytaç, "Bu ülke hepimizin. Bu ülkenin demokratik kurallar içinde yükselmesi için hepimize görevler düşüyor. Biz bu görevimizi 15 Temmuz'da en iyi şekilde gösterdik bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz." dedi. 
 
Vali Güvençer, konuşmaların ardından sorular üzerine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşanılan bu süreçte sıfırdan projelere ihtiyaç olmayacağını kaydeden Vali Güvençer, başlayan projelerin sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Güvençer, bir önceki Vali Erdoğan Bektaş'tan kalan projeleri çok önemsediğini ifade ederek, özellikle Kodla Manisa Projesine daha çok önem verdiklerini söyledi.
Türkiye'nin zor günler geçirdiğini vurgulayan Vali Güvençer, "Büyüklüğümüz ve hedeflerimiz mesafesinde bir takım sıkıntılarla karşı karşıyayız. Ama Allah'a çok şükür toplumun hemen hemen bütün katmanları bu zor günlerin sebebini, kaynağını, hedefini çok iyi biliyorlar ve hep beraber direnç gösteriyoruz. Manisa'ya özgü, çok risk değerlendirmesi ve Manisa'ya özgü bir istihbari bir durum yok" diye konuştu.

Gediz Kavşağıyla ilgili son durum hakkında bilgi veren Vali Güvençer, "Hala küçük bir belirsizlik devam ediyor. Gediz Kavşağı'nda Karayollarının projesi hazır. Uygulamaya geçilmek üzere. Ama aynı zamanda işin olumlu tarafından bakmak lazım. Bir taraftan otoyollar geliyor, bir çevre yolumuz yapılmış, bir taraftan çevre yolu karayolu için kavşak projelendirilmiş, ama aynı zamanda da Manisa'ya hızlı tren geliyor. Mevcut demir yolu hattımızı muhafaza edilmekle beraber çevre yolundan geçen yeni bir demir yolu hattı da projelendirildi, imalatına geçilmek üzere. Şimdi burada karayolları genel müdürlüğünün Gediz Kavşağı olarak adlandırdığımız kavşak projesi ile devlet demir yollarının hızlı tren projesi hemen hemen tam o noktada kesişti. Her iki projeden birinin güzergah değiştirmesi gerekiyor. Şuanda demiryolu güzergahının mı karayolları güzergahının mı değişmesi gerektiği konusunda yüzde 100 bir karara varılamadı. Çünkü olayın hem teknik boyutu var. O bölgede tam 3 kez jeolojik ve jeofizik etüt yapıldı. Şimdi o 3 ayrı etüdün raporu değerlendiriliyor. Bunun maliyete yansıması değerlendiriliyor. Birinden biri değişecek. Karayollarının Gediz Kavşak projesinin biraz daha kuzeye alınması biraz daha yüksek gibi gözüküyor. Proje eğer kalırsa hemen yapılacak. 2017 yılında ihaleye çıkılır. Proje değiştirilirse de yılsonunda veya yılbaşında imalat aşamasına geçer. Her harikulade orada bir kavşak yapılacak" dedi.
Vali Güvençer ve gazeteciler kahvaltı sonrası toplu fotoğraf çektirirken daha sonra beraber kartopu oynadılar.
Editör: TE Bilişim