İstanbul’a Başkonsolos olarak yeni atandığını belirten Hisao Nishimaki 20 yıl önce İstanbul konsolosluğunda görev yaptığını, o günden bu yana İstanbul’u çok değişmiş bulduğunu belirtti. Türkiye’nin ekonomi açısından iyi gittiğini ifade eden Nishimaki “Dost ülke olarak biz beraberiz, inşallah Manisa’da Japon firmaların sayısı daha da artacak. Böylece Japonya, Türkiye arasındaki ilişkilerimiz daha da iyi olacak, daha da gelişecektir” dedi.


Organize sanayi yapısı yönetimi, lojistik anlamda limanlara yakın olması, Manisa yatırıma müsait bir şehir olduğunu ifade eden Vali Ahmet Deniz, “Türk insanın her ülkeye karşı sevgisi vardır ama Japonya’ya karşı ayrı bir sevgisi vardır. Japonya dünyanın çok önemli, bir ülkesi, kültürüyle, geçmişiyle, kadim bir geleneğiyle, bizim geçmişimizle örtüşen değerleri vardır. Japonya’dan gelen yatırımcılara destek ve yardımcı oluruz” dedi.


Daha sonra Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki Vali Deniz’e hediye takdiminde bulundu. Vali Deniz’de, Başkonsolos Nishimaki’ye Manisa’ya özgü ürünler hediye etti.

Editör: TE Bilişim