Manisa’da İlköğretim Haftası dolayısıyla Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Vali Güvençer, okula gelince ilk olarak öğrencilerin yanına yöneldi. Afganistanlı öğrenci Zeynep’le bir süre sohbet eden Vali Güvençer, daha sonra kendisine verilen çiçeği kabul etti.

Okulun bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Dernekbaş, konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, “Öğretmenlerimize çağrımız var. Sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirin. Her öğrencinin farklı bir cevher olduğunu ve ona göre öğrencilerle ilgilenmek gerektiğini unutmayın. Bir heykel için heykeltıraş neyse, bir öğrenci için öğretmen odur. Öğrencilerimize kişilik verecek, eğitim verecek, bilgi verecek olan sizlersiniz.” diye konuştu.

Dernekbaş’ın konuşmasının ardından öğrenciler İlköğretim Haftası’na ilişkin şiirler okudu. Öğrenciler, halk oyunu gösterisi sergiledi.

Programın ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile protokol, sınıfları gezdi. Vali Güvençer, okulun 1-A sınıfının öğrencileriyle tek tek tokalaşarak hem onları tanıdı, hem de kendini tanıttı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Güvençer’in onlarla yakından ilgilendiği gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim