Edinilen bilgilere göre olay, Çınar ilçesinde saat 22.45'te meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi polis aracına, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile sivil vatandaşlardan Osman Caran ve İbrahim Turan ise yaralandı. Olayda ağır yaralanan polis memuru Uyar ile Caran ve Turan Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Uyar, kurtarılamayarak şehit oldu, sivil vatandaşlardan Osman Caran da hayatını kaybetti. Yaralı olan İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği bildirildi.
EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEYE GELDİ
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine gelen Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu. Dr. Böğürcü, olayda bir şehidin olmadığını birde bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve iki tane şehidin olduğunu vurguladı. Dr. Böğürcü, "Olayda 3 kişi yaralandı. Biri meslektaşımız diğer iki kişi orada yerel iş yapan vatandaşımızdı, onlardan biri de şehit oldu. Bir diğer vatandaşımızın ise hayatı tehlikesi devam ediyor. Polis memurları akşam göreve çıkıyorlar. Çınar'da herkes birbirini tanıyor. Şehit arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapmaktadır. Son derece sevilen ve takdir edilen bir memurdur. Vatandaşlar görevli memura bir şey soruyorlar. Nezaketen araçtan inip onlarla konuşuyor. O sırada kendilerini takip eden bir araçtan her zaman yapıldığı gibi kalleşçe sıkılıp kaçılıyor. Olay yerinde 22 adet boş kaleşnikof kovanı bulunuyor. Allah rahmet eylesin. Şuna inanıyoruz ki hiç bir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoymayacaktır. Şuan için herhangi yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor" dedi.
"SUR İLÇESİNDE YOL KAPATMAK İSTEDİLER"
Aynı olayların Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde de yaşandığını hatırlatan Dr. Böğürcü, Sur ilçesinde de yol kapatmak isteyen gruplar olduğunu ifade etti. Böğürcü, "Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Neticede özel hareket polisleri birini bacağından yaralı olarak yakaladı. Yanında birde arkadaşı vardır. Onların tahkikatı devam ediyor" diye konuştu.
MANİSA'YA YİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Şehit polis Mehmet Uyar'ın acı haberi Salihli'deki baba ocağını yasa boğdu. Salihli merkezde oturan Şehit Polis Memuru Mehmet Uyar'ın Babası Hüseyin Uyar'a acı haberi eve gelen yetkililer verdi. Şehit Polis Mehmet Uyar'ın eşi Nedime Uyar'ında polis memuru olduğu ve 4 aylık hamile olduğu öğrenilirken tayinlerinin Salihli'ye çıktığı öğrenildi.
SALİHLİ'NİN 1 HAFTA İÇERİSİNDE İKİNCİ ŞEHİDİ
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 26 Temmuz 2015 günü askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen 2 askerden biri olan Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz'un, 27 Temmuz 2015 günü Manisa'nın Salihli ilçesi kabazlı mahallesinde toprağa verilmişti.
TIKLA İZLE
Editör: TE Bilişim