Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılan üst geçide yeni biri isim verilmesi gündeme geldi. Meclis’te tüm partilerin ortak kararıyla yeni üstgeçide ‘Şehitler ve Gaziler Üst Geçidi’ adı verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapılan toplantıda gündeme getirilen maddeler görüşülerek karara bağlandı. Gündeme geçilmeden önce söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Alınacak kararlar Manisalılara hayırlar getirsin. Bu ay içerisinde üç ayların başlangıcını ve akabinde Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Bu mübarek günlerin hürmetine Suriye’de bölücü hainlere yönelik operasyonda olan ordumuzu Allah muzaffer eylesin. Tüm İslam alemine üç aylar ve kandil bolluk bereket ve huzur getirsin. Sağlığımızı emanet ettiğimiz başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum. 18 Mart’ta Türk milletimin kurtuluş meşalesinin yakılmasında en önemli etken olan, bu ülkeye Kemal Atatürk gibi bir dehayı bahşeden Çanakkale savaşlarının yıldönümünde şehitlerimizi anacağız. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde Dünya Kadınlar Günü’nü kutladık. Başta meclisin kadın üyeleri olmak üzere bütün kadınların gününü kutluyorum.” dedi.

ÖMER ZEREN BAŞKANIN OYUYLA…

Meclis’te yapılan yoklamada ilginç anlar da yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ömer Zeren’in mazeretini AK Parti grubu kabul etmedi. Bunun üzerine oylar tekrar sayıldı. 40 ret, 40 kabul oyu çıkınca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün oyu iki oy sayılması nedeniyle mazereti kabul edildi.

YENİ ÜST GEÇİDE ŞEHİTLER VE GAZİLER ADI VERİLDİ

Manisa’da geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan üstgeçide yeni bir isim verildi. Meclis’te tüm partilerin ortak kararıyla yeni üstgeçide ‘Şehitler ve Gaziler Üstgeçidi’ adı verildi. Manisa’da yürüyen merdivenleriyle bir ilk olan üstgeçit, Mimar Sinan Bulvarı üzerinde itfaiyenin yakınında bulunuyor.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK RAPORU VAR

Akhisar’da çöp alanına arıtma çamuru döküldüğü iddialarıyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Manisa büyükşehir olduktan sonra 74 vahşi depolama ile savaştık. 11 ilçenin atıkları bizim tarafımızdan taşınıyor. 74 vahşi depolama alanı 4 taneye düşürüldü. Aldığımız sahalar içinde Akhisar’da 10 vahşi depolama alanı vardı. Biz bunu 1’e düşürdük. 2015 yılında 135 yangın çıkmış, 2017 yılında 23 yangın çıktı. 2018 yılında da yangın çıkarmadan transfer istasyonunu da yaptıktan sonra Uzunburun’a taşıyıp sahayı kapatacağız. Orada enerji üretimi de vardı. Günde 20 tır arıtma çamuru geldi iddiası var. Son 1 aylık süreçte hafriyat araçlarını arıtma çamuru olarak değerlendirdiler. Bekçimizi ezmeye çalışsalar da biz sorumluluk aldık, ilgili işletmeciyle görüşmeleri yaptık. Çevre ve Şehircilik bu yeri ziyaret etti, evsel atık dışında başka atığa rastlanmadığı söylendi” diye konuştu.

BAŞKAN ERGÜN’DEN ‘ESKİ GARAJ YENİ PROJE’ AÇIKLAMASI

Mecliste gündeme gelen Eski Garaj Yeni Proje inşaatıyla ilgili de konuşan Başkan Ergün, “Oradaki inşaat çok büyük bir yatırım. Her geçen ay Manisa’nın aleyhine. Biran evvel yeri teslim edelim” dedi. 

Maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis oturumu sona erdi. Nisan ayı meclis toplantısının 10 Nisan’da yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim