Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı, Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 54 gündem maddesi görüşüldü.

“ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN”

Meclisin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’ne katılan ve telgrafla mesaj gönderen herkese teşekkür etti.

Başkan Ergün, Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 92. yıl dönümünü de andı. İdlib’te düzenlenen operasyonları da değerlendiren Cengiz Ergün, “Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

ULUPARK İTİRAZLARI VE İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Gündemdeki en önemli maddelerden biri, Ulupark’a yapılması planlanan otoparkla ilgili yapılan itirazların değerlendirilmesi ve imar planı değişikliği oldu. İtirazlar ve nazım imar planı değişikliklerine ilişkin madde oy birliğiyle İmar ve Şehircilik Komisyonu’na sevk edildi.

Can Mercül konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İmar komisyonu bu itirazları değerlendirecek ve mecliste gelecek ay karar verilecek. Kamuoyunun bunu bilmesi için açıklama yapmak istedik” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Türkan Taşköroğlu ise, geçerli itiraz süresi içerisinde projenin yapılmaması için 55 yazı geldiğini belirtti. İtiraz süresinden sonra 3 bin 339 dilekçenin yetkililere sunulduğunu dile getiren Taşköroğlu, bu imzaların hukuki bir geçerliliği olmadığını ancak bilgi için komisyona verildiğini belirtti.

Ulupark’ın ardından görüşülen diğer gündem maddeleri komisyona sevk edildi. Kasım ayı meclisinin 14’ünde yapılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim