Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, dileklerinin adalete ulaşmak olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, Soma ilçesinde bir otelde düzenlediği basın toplantısında, madenci aileleri tarafından yazılan mektupların bir araya getirildiği "Yeryüzünden mektuplar" kitabının basıldığını ve yakında tanıtımını yapacaklarını belirtti.

Soma'da çok büyük acılar yaşandığını belirten Metin Feyzioğlu, "Adalet ağırdır, bir miktar aksaktır ama sonunda biz bunu kazanacağız. Ben buna güveniyorum." dedi.

Manisa Barosu ve Türkiye Barolar Birliği olarak işin içinde olacaklarını, adalete elbette er ya da geç ulaşacaklarını vurgulayan Feyzioğlu, "Dileğimiz, Akhisar'daki mahkemede 301 madencimiz için adalete ulaşmamızdır. Akhisar'da ulaşmak için sonuna kadar takip ediyoruz. Olmadı istinaf mahkemesi ve olmadı temyiz mahkemesi, bu işin en sonuna kadar takip edeceğimize size söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından, 301 maden şehidinin ailelerinin kurduğu "Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği"nin açılışına katılan Metin Feyzioğlu, daha sonra Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit madencilerin kabri başında dua etti.

Editör: TE Bilişim