Ortaya kartpostallık manzaralar çıkarken, alınan tedbirler sayesinde ulaşım ve eğitimi aksatacak bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi.
Turgutlu İlçesi sınırlarındaki Ovacık Yaylası, sabah saatlerinde başlayan yılın ilk kar yağışının ardından beyaza büründü..
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerdeki mahallelerin beyaza bürünmesine neden oldu. Ortaya kartpostallık manzaralar çıkarken, alınan tedbirler sayesinde ulaşım ve eğitimi aksatacak bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi.
Turgutlu'da sabaha karşı başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerdeki Çaldağı, 1250-1500 metre rakıma sahip Dağmarmara, Kabaçınar, Güney, Karaoluk, Osmancık ve Ovacık Yaylası gibi noktalarda etkili oldu. Kar kalınlığı 10-15 santimetreyi bulurken. Kar yağışını fırsat bilen Turgutlular ve çevre illerden gelenler, bu görsel şölene kayıtsız kalmayıp, bol bol fotoğraf çekip, kar topu oynadı. Vatandaşlar ve araç sürücüleri yoldaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Bu sabah ise Dağmara Bölgesi'ndeki Dağmarmara, Kabaçınar, Güney, Karaoluk, Osmancık ve Ovacık mahallerinde yüksek gerilim hatlarındaki kopmalara nedeniyle iki saat elektrikler kesildi.
Güney Mahalllesi'ndeki Süleyman Turgut İsimli vatandaş ise : "Kar yağışı sabaha karşı başladı.Dolasıyla arazimize,bahçemize gidemedik.Yollar karla kaplandı.Evde eşimle beraber bekliyoruz"diye konuştu.
MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin yüksek kesimlerde kar yağışı için önlemlerin alındığı dikkati çekip, "Şimdilik eğitimi ve ulaşımı etkileyecek bir durum söz konusu değil. Herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerimiz hazır durumda. Kaymakamlık ve emniyet güçleri ‘de İzmir Ankara Karayolu Turgutlu giriş ve çıkış yönleri sürekli kontrol ediyor
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da yüksek kesimlerde sis beklendiğini belirtip, uyardı.
KAYNAK:TURGUTLU YANKI
Editör: TE Bilişim