Manisa protokolüne yönelik verilen iftarda konuşan Başkan Türek konuyla ilgili şunları söyledi:

Organize sanayi bölgemize yapılan bazı haksız ithamlar var. Organize sanayi bölgemize 1966’lardan beri burada. Türkiye’de de ilk arıtma tesisini faaliyete geçiren bölgelerden biriyiz. Organize sanayi bölgesi burada yapıldığında şehirle arasında yaklaşık 10 kilometre mesafede sadece Kızılay kan bankası vardı. Bu planları yaparken, bugünkü belediyeyi konuşmuyorum, geçmişte görev yapan başkanlardan ve meclislerden bahsediyorum.

Bir arkadaşımız çıktı, ‘Şehirler batıya büyür’ neden buraya arıtma tesisi yaptınız diyor. Burası Amerika mı? Bu şehrin birçok yönü büyümeye açık. Ama batısında bir altın madeni var; Organize Sanayi bölgesi. Yaklaşık 55 bin çalışanı olan bir maden. Bu maden çalışırken de çevre için harcayacak parası var. Arıtma tesisi yapıldığında o bölgelerde bir tane daire yoktu.

O bölgelerde ev yaparken, ‘Burası kalkacak siz daireyi alın’ deyip vatandaşı kandıranlar utansın. Biz Manisa’mıza geleceğimize iyi şeyler yapma arzusundayız. Yanlışa yanlışla cevap vermek tarzımız değil. Elimizden gelen imkanlar neyse, yeni arıtma tesisimizi başka bölgede yapacağız.

Bunları niye anlattım, bunlar bilinmesi gereken gerçekler. İnşallah bundan sonra kimse dağdan gelip bağdakini kovmaz. Bu vesileyle de sanayi bölgemizin arıtma tesislerinin de o bölgede yapılmayacağı bilgisini vermiş olayım. Her ne kadar planlarda orada yer alsa da bizim tesisi oraya yapmayacağımızı kamuoyuyla paylaşmış olayım."

Editör: TE Bilişim