Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, açıklamalarda bulundu. Uslu, Trabzon, Nevşehir gibi illerde sosyal tesis tarzı yeme-içe tesislerinin TKDK tarafından desteklendiğini, bu tesislerin Manisa’da da rahatlıkla kurulabileceğini belirtti. Yatırımcıya çağrıda bulunan Uslu, “Yatırımcıları mutlaka kurumumuza bekliyoruz. Burada her türlü sorularına cevap verebilecek uzman arkadaşlarımız var.” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Manisalı yatırımcılara çağrıda bulundu. Yatırımcıya kurum tarafından verilen hibe desteklerin sürdüğünü aktaran Uslu, bazı öneriler de sundu.

“KENTİN KONUMU AVANTAJA DÖNÜŞEBİLİR”

Manisa’nın iki önemli yol hattının merkezinde olduğunu kaydeden Uslu, “Manisa bir tarafta İstanbul, bir tarafta da Ankara hattı olmak üzere büyük ilçelere sahip. Kentin bu coğrafi ve stratejik konumunu avantaja çevirmek gerekiyor. Bu anlamda çağrı döneminde yeme-içme tesisleri yapmak için başvuruları bekliyoruz. Nevşehir ve Trabzon gibi iller bu tür projelerle önemli hibe destekleri almaya hak kazandı. Manisa’da da bu tesisler rahatlıkla yapılabilir. Gerek İstanbul hattında, gerekse Ankara hattında yol kenarlarına bu tesisler kurulabilir. Bu tür projelere yüzde 55’lik bir destek söz konusu. Yani 2 milyonluk bir tesis yapmak isteyen yatırımcıya 1.1 milyon TL’lik destek sağlanıyor. Üstelik KDV muafiyeti de var.” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ SORUYA CEVABIMIZ VAR”

Manisalı yatırımcının, kafasında oluşan her türlü sorun için TKDK uzmanlarına başvurabileceklerini ifade eden Uslu, “Yatırımcıları mutlaka kurumumuza bekliyoruz. Burada her türlü sorularına cevap verebilecek uzman arkadaşlarımız var. Verilen destekten maksimum oranda faydalanabilmeleri, projeleri doğru ve hızlı bir şekilde yazabilmeleri için yatırımcılarımızı bekliyoruz. Biz onlarla birebir görüşmek isteriz. Eğer kuruma gelmeye vakitleri yoksa telefonla aramaları da bizim için yeterli. Çünkü bir uzman arkadaşımız sadece telefonla iletişimden sorumlu. Merak ettiklerini hiç çekinmeden sorabilirler.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim