Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi’nde vatandaşlar telefonla görüşebilmek için evlerin çatılarında ve yüksek yerlerde dolaşarak şebekenin çekmesini bekliyor. Aldıkları binlerce liralık telefonlar ile görüşme bile yapamadığına dikkat çeken mahalleli çatılarda dolaşırken bir gün düşüp ölmekten korktuklarını dile getiriyor.

Sarnıç Mahalle Muhtarı İbrahim Ağarlı ,”Köyümüz 3 mahalleden oluşuyor yaklaşık olarak 480 civarında nüfusumuz var. Köyümüz 3 mahalle olduğundan toplu gözükmemektedir. Elektrik şebekesi ile ilgili girişimler oldu daha önceden. Baz istasyonların devresini yükselteceğiz denildi. Ama onun dışında bir faaliyet yapılmadı. Telefon ile iletişim sorunumuz çok büyük bir baz istasyonu çevremizde olsa iyi bir şey olur. Belediyelerin bu konuda bir girişimi olmadı. Telefon kullanma ihtiyacı olduğunda iletişim olmuyor. Yetkililer yeterli çalışmayı gösteremiyor. Bu soruna hemen çözüm bulunmasını talep ediyoruz ”dedi.

Mahalle sakini Mehmet Doğru ise, “Bizim burada telefonumuz çekmiyor. Çektirmek için belirli yerler var dam üstünde çatılarda. Minarelere falan çıkıyoruz oradan çekiyor. 2 defa dilekçe yazıldı ama ilgilenen olmadı. Belirli yerlerde zorlukla çektiriyoruz. Herkesin hemen hemen pencerenin bir köşesinde sokakta çektiremiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer mahalle sakini Halil Başaran, şunları söyledi: “Hamile hasta bir kadın veya çocuk olduğunda büyük bir problem yaşıyoruz. Biri bizi arayacaksa ulaşmıyor buda sıkıntı. Telefon şebekesinin olmamasından dolayı büyük sorunlar yaşayabiliyoruz. Yetkililer sesimizi duysun. Buraya bir şebeke yada baz istasyonu kurulmasını istiyoruz”

Editör: TE Bilişim