Minnihanov, Türk yatırımcılarını ülkesine çekmek için sürdürdüğü ziyaret kapsamında Manisa'ya geldi. Manisa ziyaretine Vali Erdoğan Bektaş'la başlayan Cumhurbaşkanı Minnihanov, "Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda kazandığı bu ilerlemeleri biz çok yakından takip ediyoruz ve bundan çok memnunuz, gururlanıyoruz. Cumhurbaşkanının ekibinin, Türk Hükümetinin herkesin bunda büyük bir katkısı var. İktidarın devam etmesi, iktidarın aktif olması hem sizler için hem bizler için çok önemlidir" dedi.
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Ülkesine Türk yatırımcıları çekmek için ziyaretlerde bulunan Minnihanov'u, valilik girişinde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş karşıladı. Valilik makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, şöyle konuştu:"Tataristan hakkında daha önceden bilgilerimiz var. Özellikle Tataristan'daki Türk yatırımlarının çapını biliyoruz. Ben daha önce Kastamonu valisiydim. Kastamonu merkezli Kastamonu Entegre Şirketinin Tataristan'daki kaza Alabuga'daki yatırımlarını biliyorum. Kazan'a gelmiştik ama Alabuga'ya gidememiştik. Tesis henüz inşa aşamasındaydı. Bir kısmı tamamlanmış galiba. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü gezisi Denizli, İzmir ve Manisa'yı kapsıyor. Sonunda doğru yeri bulduğunuza sevindim. Çünkü sizin gezinizin amacına en uygun yer Manisa. Manisa'ya hoşgeldiniz. Umarım güzel bir ziyaret olur. Yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız."
BU BÖLGEYE DAHA ÖNCE GELMELİYDİK
Kendisine görüşme fırsatı verildiği için teşekkürlerini ileten Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da, sözlerine şöyle devam etti: "Ziyaretimizde ilinizi görme fırsatımız olacak. Burada iş görüşmeleri yapacağız. Ben sizin bu ince iğnelemenizi iyi anlıyorum. Galiba bu bölgeye daha önce gelmeliydik. Benim Türkiye ziyaretlerimde burası 11'inci bölge. Ne olacak, 10'u kapattık burası birincisi olsun. Yenisini başlatalım. Sizi ayrı etten Kastamonu Entegre'nin yatırımlarına bir ivme kazandıran vali olarak size teşekkürlerimi iletiyorum. Onların projelerinden sonra diğer Türk yatırımcılar da gelmeye başladı. Sizin bu işte emek ve sorumluluk katkınız büyük. Bunun için minnettarlığımı ifade ediyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis başkanları, Bakanların Tataristan ziyaretleri, Rusya ile Türkiye arasındaki bu ilişkilerin çerçevesinde Tataristan'ın da Türkiye ile olan bu temaslarının gelişmesine katkı veriyor. Rusya ile Türkiye arasındaki yakın temasların, işbirliğinin ve bununla birlikte iki ülkenin liderlerinin de çok iyi dostça ilişkilerini düşünerek biz daha aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam etmeliyiz."Yatırımla yetinmeyip daha çok Türkiye Cumhuriyeti'nden iş çevrelerinden girişimciliğin nasıl gelişmesi konusundaki tecrübesinden de çok yararlandıklarını anlatan Minnihanov, şunları söyledi: "Hem organize sanayi bölgeleri hem özel bölgelerin kurulması ve bunların çalışması ki Türkiye'de buna önem veriliyor. Bugünkü programımızda Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edeceğiz. Sayın vali siz geçmişte Kastamonu valisi olarak tecrübenizi, Manisa valisi olarak yeni yatırımların ve temasların gelişmesi için yardımlarda bulunacaksınız eminim. Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum."
İKTİDARIN DEVAM ETMESİ ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Minnihanov konuşmasının devamında kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan seçimlere de değinerek şunları söyledi:"Biliyorum kısa bir süre sonra seçimler var. Bu çok sorumluluk gerektiren bir iş. Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda kazanmış olduğu bu ilerlemeleri biz de yakından takip ediyoruz ve bundan çok memnunuz, gururlanıyoruz. Bunda, Cumhurbaşkanının ekibinin, Türk Hükümetinin herkesin büyük katkısı var. İktidarın devam etmesi, iktidarın aktif olması hem sizler için hem bizler için çok önemli. Seçimlerinizin çok olumlu gelişeceğini ümit ediyorum. Biz de herkes gibi başarılarınızla sevineceğiz. Bu yüzden bu kadar çok meşgul olduğunuz bir dönemde bize görüşme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum."
Tataristan'da çok sayıda Türk yatırımcının fabrikaları bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, bunların, ağaç, cam, otomotiv ve içecek firmaları olduğunu söyledi. İstanbul Kazan arasında her gün uçak seferleri olduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Minnihanov, bunun için de Türk Hava Yolları'na teşekkür etti.
YABANCI YATIRIMCIYA HER TÜRLÜ KOLAYLIK VAR
Tataristan Cumhuriyeti'nde yabancı yatırımların dörtte birinin yani çeyreğinin Türkiye'den gelen yatırımlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Minnihanov, "Bu nedenle biz bölgelerle çok aktif bir şekilde çalışıyoruz. Bugün Manisa'ya geldik ve en yakın dönemde Manisa'dan bize heyet geleceğini ümit ediyoruz. Yabancı yatırımcılara kolaylıklar çok var. Birincisi altyapı mevcut, ikincisi vergi muafiyeti. Vergiden bazı kolaylıklar sağlanıyor. Bilhassa yönetimin verdiği irade desteğidir" dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ziyaretin anısına Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov'a el işlemeciliği bir cam sürahi ile yöresel lezzetlerin olduğu bir paket hediye etti. Vali Bektaş da konuk Cumhurbaşkanına daha sonra Manisa ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi.Konuk Cumhurbaşkanı Manisa Valisini ziyaretinin ardından Manisa OSB'de organize sanayi hakkında bir sunum alacak ve OSB'nin en büyük iki firmasını ziyaret edecek.
Editör: TE Bilişim