ŞEHZADELER Belediyesi, tarihi Kurşunlu Han'ı restorasyon karşılığı İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tarihi hanı restore ederek, kültürel ve sosyal faaliyetlerde kullanmak amacıyla halkın hizmetine sunacaklarını kaydetti.
Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesten'in ardından Kurşunlu Han'ın restorasyon işi de Şehzadeler Belediyesi'ne verildi. Bu çerçevede Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba arasında protokol imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol törenine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da katıldı. Kurşunlu Han'ı restorasyon karşılığı kiraladıklarını ifade eden Başkan Çelik, "İlçemiz tarih kültür ve medeniyet şehri. Sayısız tarihi eserlerimiz var. Ancak bunların şehrin markasına katkı sağlayacak şekilde restore edilmiş olması gerekiyor. AK Parti hükümeti döneminde çok sayıda eser restore edildi. Hatuniye Camii arkasında yer alan Kurşunlu Han için Vakıflar Genel Müdürlüğümüze müracaat ederek, restorasyon karşılığı kiralamak istediğimizi ifade ettik. Bu noktada Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a şükranlarımı sunuyorum. İmzaladığımız protokol çerçevesinde, Kurşunlu Han restorasyon karşılığı belediyemize kiralanmıştır. Projelerimiz hazır. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Bu sayede şehrimizin bir tarihi değerine daha sahip çıkmış olacağız. Restorasyondan sonra burayı kültür, sosyal faaliyetler için kullanacağız. Bu noktada desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Manisa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
"EMİN ELLERE TESLİM EDİYORUZ"
Kurşunlu Han'ın Manisa'daki önemli tarihi eserlerden biri olduğunu ifade eden İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, "Vakıflar Müdürlüğü olarak han, hamam, bedesten gibi eserlerin belediyelere verilmesi taraftarıyız. Eseri restore etmek yetmiyor, korunması, halkın hizmetine güzel bir şekilde sunulması. Bunu da en güzel yapacak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada Kurşunlu Han'ı emin ellere teslim ediyoruz. Bedesteni de restorasyon karşılığında kiraya vermiştik. Neticede güzel bir şekilde halkımızın hizmetine sunuldu. Projeler onaylandı. İnşallah Kurşunlu Han'ı da en iyi şekilde hizmete sunacaklardır. Bütün eserlerin gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini belirten Özdağ ise, "Biz iktidara gelmeden önce bu eserler aslına uygun olarak yapılmadı. Yapılsa da yıllar sürdü. Sayın Arınç bu anlamda Manisa'ya ciddi hizmetler verdi. Ben de Bedesten için büyük emekler verdim. Manisa güzel eserler kazandı. Kültür bir milletin köküdür. Eğer kültürünüz varsa, ekonominiz, demokrasiniz ayakta kalır. Kurşunlu Han'ın Şehzadeler halkı için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından iki kurum arasında imzalar atıldı.
Editör: TE Bilişim