YUNUSEMRE İlçesi'nde ikamet eden ve 63 yıldır imam nikahlı olan Ayşe Kocatepe(81) ile Halil İbrahim Akın(83) Özel bir hastanenin yoğun bakımında nikahlarını resmileştirdiler.

BU AŞKIN HİKAYESİ…
63 yıl önce bir düğün merasiminde birbirlerini görerek aşık olan Ayşe Kocatepe ile Halil İbrahim Akın evlenmeye karar verirler. Ancak Halil İbrahim Akın'ın ilk eşi yeni vefat ettiği için resmi nikah işlemlerinde sıkıntı çıkar. Bunun üzerine sinirlenen İbrahim dede, ‘bir daha buralara gelip resmi nikahla falan uğraşamam' diyerek resmi nikah işlemlerini askıya alır. Ancak bu sorun büyük aşıkların kavuşmasına engel olamaz ve imam nikahı ile evlenerek yuvalarını kurarlar. Tam 63 yıldır imam nikahlı olarak yaşayan çiftin 13 çocuğu, 61 torunu ve 4 de torunun torunu olur. Çiftin en büyük çocuğu 62 yaşında.
KALP AMELİYATI ÖNCESİNDE NİKAHLARINI RESMİLEŞTİRDİLER
Kalp ameliyatına girecek olan Halil İbrahim Akın, gönül rahatlığı ile ameliyata girmek istediğini, bunun için de eşi Ayşe Kocatepe ile resmi nikahlarının kıyılmasını istedi. Hastane yetkililerinden izin alarak, Yunusemre Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na başvuruda bulunan çiftin oğlu Fahri Akın, nikah işlemlerinin gerçekleştirilmesi yönünde anne ve babasının isteklerini iletti. Yunusemre Belediyesi Evlendirme Memurluğunda görevli Soner Doğan, evrakları hazırlayıp, özel hastanenin yoğun bakım servisine giderek yaşlı çiftin nikahlarını kıydı. Yaşlı çiftin nikah şahitliklerini ise hastane hemşiresi Zehra Can ile oğulları Fahri Akın yaptı.
Yıllarca bir çok sıkıntıya birlikte göğüs geren 63 yıllık imam nikahlı çift, resmi nikahlarının kıyılmasının ardından el ele tutuşup sevinç gözyaşları döktüler.
Editör: TE Bilişim