Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından kentte ilk kez Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısı düzenlendi. Vali Güvençer toplantıda 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili tüm kesimlere uyarılar yaptı. Güvençer ayrıca Manisa'da yürütülen terör operasyonlarıyla ilgili, "Suç dosyaları bitene kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.
Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında basın mensupları ve kurum amirlerine yönelik yapıldı.
REFERANDUMU PROBLEM HALİNE GETİRMEYİN!
Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi tüm kesimlere uyarı yaptı. Güvençer, "Türkiye'nin içinde bulunduğu genel sürecin içerisinde özel olarak referandum sürecine girdik. Bu konuda vatandaşlarımızın her birine, bütün taraflara, sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine ve kamu kurumlarına görev düşüyor. Birinci görevimiz son derece demokratik bir hak olan referandum sürecini demokrasinin genel, evrensel kurallarına uygun ve düzenli yürütülmesidir. Belirli bir düzen içerisinde, kamu düzenini ihlal etmeden, herkesin anayasayla belirlenmiş temel hak ve hürriyetlerini meşruiyet çerçevesinde kullanabilmesinin bütün yollarını kolaylaştırarak ve açarak bu süreci hep birlikte yürütmek durumundayız. Halk iradesine müracaat edilecek son derece demokratik bir noktadayız. Herhangi bir sorunla karşı karşıya değiliz. Güzel bir süreçle karşı karşıyayız. Bunu kendi kendimize bire problem haline getirmemeliyiz. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Biz de kamu olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
SURİYELİ MÜLTECİLER VE ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMA
Manisa'da yürütülen sosyal yardımlaşma çalışmalarına değinen Vali Mustafa Hakan Güvençer, "Suriyeli geçici sığınmacılar başta olmak üzere dezavantajlı gruplarımızın tespiti, belirli bir veri tabanında toplanması ve mutlaka STK'larla el birliğiyle bu insanların çaresizliklerine çare olacağız. Çalışmalarımızı başlattık. Engelli insanlarımıza ve onların yakınlarının çaresizliklerine de kamu imkanlarını daha fazla seferber edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızı temsil eden STK'larla daha da iç içe olacağız" diye konuştu.
38 BİNİ AŞKIN KİŞİ İŞ BEKLİYOR
İş-Kur'a kayıtlı işsizlik rakamlarını açıklayan Vali Mustafa Hakan Güvençer, "2016 yılında 16 bin 100 kişi işe yerleştirildi. Biz bunu 2017 yılında en az 25 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İş-Kur'da 460 işyerinin işçi talebi var. Yaklaşık bin 289 işçi talebi var. Bugün çalışmak isteyen bin 289 arkadaşımızı işe yerleştirecek pozisyondayız. Ocak ayında 852 arkadaşımızı işe yerleştirdik. Bugün itibariyle İş-Kur'da iş arama kaydı bulunan 38 bin 178 vatandaşımız var. Hepimiz biliyoruz. Manisa, Türkiye genelinde işsizlikte en düşük orana sahip illerden biri" ifadelerini kullandı.
KUVVETLİ MÜDAHALE
Kurumların bir aylık çalışmalarını değerlendirdikten sonra Vali Hakan Güvençer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Manisa'da yürütülen terör operasyonlarına ilişkin bir soruyu cevaplayan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Ortada bir terör örgütü varsa, ortada bir suç var demektir. Kolluk birimleri iki türlü görev yapar. Biri suçun oluşmasını önleyici görevler, ikincisi suç oluştuktan sonra suçluların yakalanmasıdır. Manisa'da da tüm Türkiye'de olduğu gibi suçla ve suçlulukla mücadele ediliyor. Cumhuriyet Başsavcılıklarımızın hukuk içerisindeki talimatları çerçevesinde operasyonlar yürütülüyor. Soruşturma dosyalarındaki suçluların ve zanlıların mahkemeye sevk edilmesine ilişkin operasyonlar yapılıyor. Suç dosyaları bitinceye kadar, suçlular yakalanıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Ortada örgütlü bir suçluluk olduğu için prosedür çerçevesinde planlı hareket yapılıyor ve kuvvetli müdahale ediliyor" şeklinde konuştu.
2 BİN 707 KİŞİ İTİRAZ ETTİ
Öte yandan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, soru üzerine kentteki OHAL bürosuna yapılan itiraz sayısını da açıklayarak, "Valilik OHAL bürosu, OHAL kanunu çerçevesinde çıkarılan KHK'ları kamu kurumları nezninde ve Manisa'da yürütümünü organize etmek üzere kurulmuş bir kurul. Kurul, Vali başkanlığında seçili amirlerden oluşuyor. KHK'lerin ruhu gereği iller OHAL kurulları ve bürolarının itirazları değerlendirme yetkisi yok. OHAL büroları sadece itirazları alıyor, sınıflandırıyor ve Başbakanlığa gönderiyor. Bu güne kadar 2 bin 707 itiraz dilekçesi OHAL bürosuna gelmiş ve Başbakanlığa gönderilmiş durumda. Bu 2 bin 707 sayısı, 2 bin 707 kişi ya da ayrı dosya demek değil. Aynı kişiye ve aynı vakaya ait biden fazla dosya verilebiliyor"dedi.
Toplantının devamı basına kapalı olarak ilerledi.

Editör: TE Bilişim