MANİSA Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Su Tasarrufu Eğitim Projesi ile ilçe ilçe dolaşarak çocuklara suyun önemini anlatmaya devam ediyor. Verilen eğitim seminerleriyle Köprübaşı ve Gördes'li ilkokul öğrencileri de su tasarrufu bilincini kazandılar.
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nca il genelinde yürütülen Su Tasarrufu Eğitim Projesi seminerleri tüm hızıyla sürüyor. Suyun dünya için öneminin ve tasarruf yöntemlerinin anlatıldığı eğitim seminerlerinden bu kez de Köprübaşı ile Gördes'te bulunan ilkokul öğrencileri faydalanma imkanı buldu. Gördes Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen seminere Atatürk, 5 Eylül, Şehit Makbule Hanım ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri katıldı. Proje kapsamında ziyaret edilen bir diğer ilçe olan Köprübaşı'nda ise Merkez Atatürk, Alanyolu ve Borlu İlkokulu öğrencilerine Yavuz Selim Ortaokulu Konferans Salonu'nda eğitim verildi.
EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
Sunumları gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Yüksek Kimyager Arzu Sezer, Biyolog Zeynep Öztozlu ve Jeoloji Mühendisi Görkem Yemişçi, seminerin ardından öğrencilere eğitim seti hediye ettiler. İçinde su tasarrufunu anlatan boyama kitabı ve diş fırçası gibi armağanların olduğu set sayesinde çocuklar, tasarruf ve temizlik bilincini eğlenerek öğrendiler.
Editör: TE Bilişim