MANİSA'nın Kula ilçesinde eğitim-öğretim veren Atatürk Ortaokulu öğretmen ve idarecilerinin girişimleriyle sosyal medya üzerinden yapılan kampanya kapsamında 2 bin 500 adet kitap toplandı. Toplanan kitaplar sayesinde okulda kütüphane oluşturuldu.
Kula Kaymakamı Murat Güven, sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan kitaplarla oluşturulan Atatürk Ortaokulu Kütüphanesi'nin açılışını yaptı. Açılışa Kaymakam Güven'in yanı sıra Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Öner, Eğitim Bir-Sen Kula Şube Müdürü Adem Sümen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından kütüphanenin açılış süreci hakkında konuşan Okul Müdürü Eyüp Saracaloğlu, "Okulumuz idareci ve öğretmen arkadaşlarımızla okulumuza bir kütüphane kazandırmayı planladık. Kısa sürede okulumuzun kütüphanesini oluşturduk. Kütüphaneyi kitaplarla doldurmak için öğretmenlerimiz canla başla çalıştılar. Özellikle sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan öğretmenlerimiz, okula kargolar halinde kitabın akmasına vesile oldular. Kitaplar geldikçe neşemiz arttı. Çünkü biz çok iyi biliyorduk ki bir kütüphane çocuklar için yepyeni tertemiz bir dünya olacaktı. İşte bu dünyayı yaratanlara minnettarız. Özellikle de kitap toplamada çığır açan hocalarımıza ekstra teşekkürlerimi sunuyorum. Kalbimizin en güzel yerinde yaklaşık 2 bin 500 kitap var. Ne mutlu bize, ne mutlu öğrencilerimize, kütüphane için desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Kula Kaymakamı Murat Güven ise açılışta yaptığı konuşmada, "Belirli bir seviyede olan eğitim seviyemizi daha da yukarı ya çekmek adına diğer okullarımıza da model olabilecek. Bu kütüphanenin oluşturulmasında katkısı olan herkese çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Editör: TE Bilişim