Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Çerçi, kamuoyunda uzun süre konuşul  ‘Adam kaçırma’ iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Çerçi şunları söyledi:

“BİZ BAŞVURUMUZU YAPTIK”

“Şahsın belediyemizde dolaştığı yönünde bilgi gelmişti. Bu şahıs kimdir diye sorduğumuzda, FETÖ'den görevden alınıp göreve ilave edildiğini öğrendik. Belediyemize girmek istemiş ve alınmamış. Bu şahıs daha sonra Saruhanlı Belediyesi'nde çalışmaya başlamış. Bu şahsa karşı, belediyeden bilgi ve belge sızdırdığına yönelik bilgi aldık. Saruhanlı Belediye Başkanıyla şahsı çağırdığımızda neden bizden kaçtığını sorduk. Daha sonra ruh sağlığı bozuk olan bir şahısla karşılaştığımızı gördük. Günün 10 saati kurumlarımıza uğrayan bir insan. Daha sonra biz bu olayı şehrin valisine bildirdik, FETÖ'yle bağlantılı olabileceğini söyledik. 2 Kasım tarihindeydi yanılmıyorsam. O tarihlerde, Başsavcı Ahmet Bey'e, Emniyet Müdürümüze bazı kamera görüntülerini gösterdik. Yaklaşık 2 ay önce adli mercileri bilgilendirdik.”

“DARP VARSA RAPOR NEREDE?”

“Biz davamızı açtık, suç duyurusunda bulunduk. Bunların herkes hesabını versin. Adam darp edildim diyor, sağlık dilekçesi yok. Herhangi bir raporu yok. Darp edilen kişinin ilk gideceği yer hastane olur. Çünkü darp yok. Adliye orada, niye gidip müracaat etmedin? 2 ay önce adliyeye gidip Başsavcı Bey'le de konuştuk. FETÖ'yle bağlantısı olabilecek bir kişi bu. Bu kurumlarda ne işi var bu adamın? Bu kurumlar sahipsiz mi? Buralardan belge bilgi sızdırmak suç değil mi? Varsa bir gayrimeşru bir şey onu söyleyin. Yolsuzluk varsa onu söyleyin. Neymiş, adam dövmüş vesaire. Herhangi bir raporu yok darpla ilgili. Müracaat yok. Şikayet yok. Bu nasıl iştir ya? Akıl nerde? Akıl da yok. Akıl olsa bunların hiçbiri olmaz. Bunlar ruh sağlığı bozuk tipler. Birileri de bize vurmak için çaba sarf ediyor. Elinizden geleni yapın. Gayrimeşru bir şey bulamayınca buralardan medet umar hale geldiler. Bu adli bir olaydır. Bu olaydan sonra resmi dilekçemi verdim. Ama ‘beni dövdüler’ diyen adamın müracaatı yok.” Silahla kaçırdılar diyor, bilmem ne diyor."

"SARI BİNAYA YATIRILMALI"

Bu vatandaş bizi gen el merkeze şikayet etmiş. Bir buçuk ay önce genel merkeze gidip konuştuk. Bu adam belediyelerle uğraşıyor. Oradan belgeleri alıp başka yerlere bilgi veriyor. Bu adamın Saruhanlı Belediyesi'nde yatacak yeri kalmamış. Eli yüzü yıkamış. Yunusemre Belediyesi'ne girmek istedi. Onu işe almadık. Burada, Yunusemre'de oturuyor. Biz onu almayınca o da bizimle uğraşmaya başladı. Birileri de bu malzemeyi alıp kullanıyor. Bütün herkes bir tane deliyle uğraşıyor. Bu deliyi malzeme yapanlar var. Ruh sağlığı bozuk bir adam. Neden söylüyorum? Bu adam işe hiç başlamadan 4 buçuk ay rapor alıyor. Hep 'depresif bozukluğu var' raporu alıyor. Ben hekimim, adam arıza, bu adam hasta. Bizim sarı binaya yatırılması gereken bir hasta. Hatta onun destekçileri de tedaviye muhtaç. Bundan medet umanların da tedaviye ihtiyacı var.”

“FETÖ BAĞLANTIMIZ VARSA GEREĞİ YAPILIR”

“AK Parti’de bazı belediye başkanları alındı ya. İçişleri Bakanlığı da Ataşehir Belediye başkanını aldı. Belki bundan sonra da olacaktır. ‘Biz de rövanş alabilir miyiz?’ derdine düştüler.

Tekrar söylüyorum, bizim FETÖ’yle bağlantımız varsa, bizim gayrimeşru işlerimiz varsa, rüşvetimiz yolsuzluğumuz varsa, imar rantımız varsa Sayın İçişleri Bakanımız orada. Gereğini yapsın. Bu kadar açık ve net. Hukuksuzluğumuz varsa müfettişler gelsin gereğini yapsın. Bizi de görevden alın. Varsa böyle bir şey. Yapar zaten. Devletin istihbaratı var, emniyeti var. Alnımız açık. Kumpas kurup da evrak sızdırmakla olmaz.”

Editör: TE Bilişim