Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ceza davasının 13. duruşmasında sanık avukatları tarafından hakimin tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla reddi hakim talebinde bulunuldu.
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13. duruşmasında ek bilirkişi raporunun okunmasının ardından sanıkların taleplerinin alınmasına devam edildi. Davanın öğleden önceki duruşmasında Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'ya taleplerini ileten sanık avukatları, mahkemeden reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.
Soma davasının 13. duruşmasının öğleden önceki oturumuyla ilgili bilgi veren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, "Sanık avukatları hakimin tarafsızlığını yitirdiğini iddia ediyor. Ek bilirkişi raporunda bilirkişilerden hukukçu bilirkişisinin rapora imza atmaması ayrı rapor vermesi ve bilirkişilerle hakim heyeti arasında Whatsapp grubunun kurulması, Whatsapp'tan haberleşmeleri nedeniyle mahkemeye güvenlerinin kalmadığını ve bu nedenle reddi hakim talebinde bulunduklarını iddia ettiler. Mahkeme de bunu değerlendirmek üzere çekildi. Öğleden sonra karar verecek o konuda. O talebi ret edecektir ve mahkemeye devam edilecektir diye düşünüyoruz" dedi.
Soma davasının 13. duruşması öğleden sonra devam edilecek.
Editör: TE Bilişim