MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nin Sancaklı İğdecik Mahallesi'ndeki çöplük alanda yaşayan sokak köpekleri, çevre halkını bezdirdi. Tavuk ve keçileri telef ettiği belirtilen sokak köpeklerinin halka da saldırdığını öne süren mahalle sakinleri, biran önce önlem alınmasını istedi.

Sancaklı İğdecik Mahallesi'ndeki çöplük alanında bu sabah yaklaşık 50 sokak köpeği, ev bahçesindeki bir keçiyi telef etti. Keçilerin sahibi Hacı Gürbüz, köpeklerin eşine de saldırdığını, karısının şans eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi. Yetkililerin önlem almadığından dert yanan Gürbüz, "Bir sürü sokak köpeği vardı. Bu ikinci oldu. Cuma günü de olmuştu. Bir keçimi öldürdüler. Ötekiler de yaralıydı. Tavuklarımı da öldürmüşlerdi. Belediyelere müracaatta bulundum, jandarmaya da başvurdum. Biz hep korku içindeyiz. Benim eşime de saldırmışlar. Eşime bir şey olmadığına şükrediyorum" dedi.

Köpeklerin saldırısına uğrayan Azibe Gürbüz ise, "Hayvanların yanına gittim. Bir anda yanıma üşüştüler. Sopa olmasa beni de parçalayacaklardı. Kendimi zor kurtardım. Bahçemin içinde saldırdılar" dedi.

AYNI OLAY ÖNCEDEN DE YAŞANDI

Daha önce sokak köpekleri tarafından hayvanları öldürülen Mehmet Çakmak de tedirgin olduklarını belirterek, "Tel örgüden içeri atlayıp 40 tavuğumu yediler. Belediyeye bildirdim ama sonuç alamadım. Kapının önünde başıboş köpekler geliyor. Daha önce çöplükte yaşıyorlardı. Ama şimdi kapıların önünden, mahalleden ayrılmıyorlar. Geçen yıl da komşumun keçisini yediler" diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Yusuf Ziya Özel, mahalle halkının rahat rahat sokağa çıkamadığını söyledi. Büyükşehir ve Şehzadeler belediyelerine durumu bildirdiklerini ancak önlem alınmadığını savunan Özel, "Mahallemizde adeta köpek dehşeti yaşandı. Hem büyükşehir Belediyesine hem de Şehzadeler Belediyesi'ne bildirmiştik. Ama belediye bizim görevimiz değil diyerek topu birbirlerine attı. En sonunda böyle olaylar yaşandı. Şuanda 3 hayvanımız telef. 40-50 tavuk da zarar gördü. İnsanlara da saldırıyorlar. Yetkililerden biran önce çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim