Manisa-Muradiye hattında çalışan bir otobüs sürücüsünün ehliyetine el konmasına rağmen çalışmaya devam etmesi ortalığı ayağa kaldırmıştı. S.S 141 Kampüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden yapılan açıklamada, sürücünün ceza puanını görememeleri nedeniyle bir handikaba düştükleri ancak Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’yle yaptıkları görüşmeler doğrultusunda bu belgeyi de temin edecekleri belirtildi.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

S.S 141 Kampüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin işletmesinde olan Manisa-Muradiye hattında çalışan bir halk otobüsü sürücüsünün ehliyetine el konmasına rağmen işini yapmaya devam etmesi kamuoyunda ciddi tepkilere yok açmıştı.

Konuya ilişkin S.S 141 Kampüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Köymen’den açıklama geldi. Köymen, sürücünün ehliyetine 100 puanlık cezayı geçmesi nedeniyle el konulduğunu ve kendi sistemlerinde bunları göremediklerini ifade etti.

İŞTEN ÇIKARILDI

Erdoğan Köymen, “Biz kooperatif olarak iş başvurusu için gelen şoförlerin iş başvuru formunu doldurulmalarını, ehliyetlerini, bakanlık tarafından verilen SRC belgelerini, psikoteknik raporlarını ve UKOME tarafından düzenlenen seminerlerin ardından verilen soför yaka kartının fotokopilerini istiyoruz. Fakat şoförün ehliyetinin ceza puanını sorgulama şansımız ne yazık ki yok. Bu şoför de tarafımıza bu bilgiyi vermediği için böyle bir sıkıntı yaşandı. Biz de böyle bir olay yaşanmasını istemezdik, çok üzgünüz. Bu kişi kooperatifimiz bünyesinde yalnızca 1 gün çalışmış ve hemen ardından ehliyetine el konulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Derhal iş akdini feshettik” dedi.

YENİ UYGULAMAYLA CEZA PUANINI DA GÖREBİLECEKLER

Başkan Köymen son olarak şu ifadeleri kullandı, “Biz insan taşıyoruz, bunun yükü çok ağır. Bu yüzden gerek can, gerekse manevi kayıplara sebebiyet vermemek için yeni bir uygulama başlattık. Aslında bu haberin basına yansıması da iyi oldu çünkü biz şoförlerin ceza puanlarını kontrol etmek için Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile görüştük. Artık iş başvurusu yapan şoförlerimizden 2 yıl geriye dönük sürücü belgesi ceza dökümü alacağız. Bir daha bu tür olaylara mahal vermeyeceğiz”

Editör: TE Bilişim