Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçe merkezlerini yağışlı havalarda meydana gelen sıkıntılardan kurtarmak için il genelinde yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından Soma’da büyük bir titizlikle yürütülen yağmursuyu kuşaklama hattı çalışmasında sıra Turgutalp Mahallesi’ne geldi. 8 buçuk milyon TL’lik yatırımla toplamda 7 buçuk kilometre uzunluğunda döşenecek olan hat ilçe merkezinde yıllardır yaşanan taşkın sıkıntısına son verecek. MASKİ İlçe Şefi Mehmet Karaaslan da Turgutalp Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yakından takip etti.

YAĞMURSUYU HATTI SIRAYLA TAMAMLANIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma ilçesindeki Prestij Caddelerinde MASKİ Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen yağmursuyu hat döşeme çalışmasının ardından, Muzaffer Tezcan, Dr. Sadık Ahmet ve Fatih caddelerinde de yağmursuyu kuşaklama hat çalışmaları tamamlandı.

“MASKİ İLE SU BASKINLARI TARİHE KARIŞACAK”

Mahallelerine yapılan yatırımlardan çok memnun olduklarını dile getiren Turgutalp Mahalle Muhtarı Gülay Erdal, “Böyle yatırımlara çok ihtiyacımız vardı. En büyük eksiğimizi MASKİ ekipleri çözüyor. Mahallemiz ilçemizden aşağı konumda kalıyor. O nedenle yağışlı havalarda yağmursuları direk bizim mahallemizde su baskınlarına sebep oluyor. Bazı sokaklarımız resmen sular altında kalıyor, yürümek bile imkansız hale geliyor. Mahallemize yapılması gereken bir hizmetti. Çalışma bittikten sonra vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. MASKİ’ ile su baskınları tarihe karışacak. Hizmetlerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim