FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan bir astsubayın ifadesi şok etti. Astsubay, okula girmeden önce soruların FETÖ abisi tarafından kendisine verildiğini söyledi. Astsubay ifadesinde örgütün kendisine başı açık bir kadınla evlenmesi yönünde baskı yaptığını da ifade etti.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeriyeye düzenlenen FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan bir astsubayın verdiği ifade gündeme bomba gibi oturdu.

FETÖ’yle üniversite yıllarında tanışan ve yurtlarında kalan astsubay, örgütün sınavları nasıl kontrol ettiğini tek tek anlattı.

 “EV ABİLERİNİN HEPSİNİN KOD ADI VARDI”           

Astsubay ifadesinde, ev abiliği yaptığı dönemde FETÖ’nün sözde imamları tarafından kendisine kod adı verildiğini ancak bu kod adını hiçbir yerde kullanmadığını belirtti. Üniversite dönemlerinde tanıştığı FETÖ’cülerle eğitim yılı sonuna kadar kaldığını belirten sanık, ev abilerinin hepsinin kod adı olduğunu ve gerçek isimlerini bilmediğini ifade etti.

“KOD İSİMLERİNİN HEPSİ SAHABELERDEN SEÇİLİYORDU”

Ev abilerinin kod isimlerinin hepsinin sahabe isimlerinden seçildiğini belirten astsubay, kimi arkadaşlarının yıpratıcı meslekler yerine örgütün yurtlarında müdürlük yapmak için yarıştıklarını söyledi. Kendisine takılan kod adının da sahabe ismi olduğunu belirten sanık ifadesinde, “Çoğu kişinin gerçek ismini bilmezdik” dedi.

“BAŞI AÇIK BİRİYLE EVLEN” DİYE BASKI YAPMIŞLAR!

Örgütün katalog evlilikleriyle de ilgili önemli açıklamalar yapan astsubay, okula girmeden önce bir ev abisinin bekar olanları evlendirmeye çalıştığını söyledi. Ev abisinin kendisine, “Evlenme vaktin geldi, sen evlendirelim ama evleneceği kadının başının açık olması gerekiyor. Sana cemaatten bir kız bulalım” dediğini söyleyen sanık, “Ben bu söylediklerinin hepsini ‘tamam’ deyip geçiştirdim” dedi.

“GÖZÜNÜZLE NAMAZ KILIN, ABDEST ALIRKEN ELİNİZİ DUVARA VURUN”

Örgüt yöneticilerinin kendilerine namaz kılma ve abdest alma konusunda da telkinde bulunduklarını belirten astsubay, “Astsubay okuluna gitmeden önce ev abisi bize okula girdikten sonra ve astsubay olduktan sonra ellerimizi duvara vurarak abdest almamız ve gözlerimizle namaz kılmamız gerektiğini ve bunları tek başımıza olduğumuz zaman yapmamız gerektiğini söyledi” diye konuştu.

“GAZETE ABONELİĞİNİZİ İPTAL EDİN, SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ”

Astsubay olmadan önce sözde imamların kendisine Zaman Gazetesi, Sızıntı Dergisi ve Bank Asya hesabının kapatılması için uyarıda bulunduğunu ifade eden sanık, “Bunları iptal ettirmezsem astsubay olma konusunda sorun yaşayabileceğimi söylediler” dedi.

ASTSUBAYLIK SINAVININ SORULARINI VERMİŞLER!

Cemaat evinde astsubaylık okuluna hazırlanırken kendilerine sınav sorularının verildiğini itiraf eden sanık, “2014 yılının ilk aylarında toplandığımızda ev abisi astsubaylık sınavlarına başvurmamız gerektiğini söyledi. Jandarma içerisindeki sınıfları hangi sırayla seçmemiz gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımızla birlikte başvuru yaptık. Cemaate ait bir yurtta toplandık, burada bizlere geçmişte astsubaylık sınavlarında çıkan sorular verildi, fotokopi ile çoğaltıldı. Ev abisi bize bu soruları çalışmamız gerektiğini söyledi. Verilen soruların astsubaylık sınavında çıkacağını düşündük ama bize verilen soruların altında ÖSYM’nin kendi sitesinden alıntı olduğu ve geçmiş yıllara ait olduğu ibaresi vardı. Bize verilen bu sorularla sınavda çıkan sorular birebir aynıydı. Ben çok düşük bir puan aldım”

“KONUŞMAYI BİLMEYEN ADAMLARI BİLE GÖNDERDİK” DEMİŞLER!

İfadede ayrıca, cemaatin mülakatta çok etkili olduğunu ve bir ev abisinin kendisine, ‘biz kimleri kimleri gönderdik de kazandı, hiç konuşmayı bilmeyen adamlar bile mükalatı kazandı’ dediği belirtildi.

BİLGİSAYAR KURASIYLA MANİSA’YA TAYİN EDİLMİŞ

Manisa’ya atandıktan sonra örgütün kendisini defalarca arayarak rahatsız ettiğini söyleyen astsubay, “Okuldan mezun olduktan sonra bilgisayar kurası ile Manisa’ya tayin edildim. Tayin yerleri belli olunca biri beni cemaat evlerine çağırdı, kiminle görüşüp görüşmeyeceğimizi söyleyeceklerdi. Toplantıya gitmedim. Beni sabit numaradan aramaya devam ettiler. Kene gibi yapıştılar, bu yüzden bir kere görüşmeye gittim. 2016 yılında cemaatle irtibatımı tamamen kestim” dedi.

DARBE OLACAK DEYİP KARAKOLA ÇAĞIRMIŞLAR!

Sanık astsubay ifadesinde 15 Temmuz gecesiyle ilgili de şu ifadelere yer verdi, “15 Temmuz darbe girişimi akşamı karakolda nöbetçi olan astsubay beni aradı, ‘sıkı yönetim ilan edildi, karakola gel’ dedi. Ben de gittim. Ayakta olan askerlere ‘gidin yatın, darbe falan olmayacak’ dedim. Bu kişi de tutuklandı”

Editör: TE Bilişim