Bu kapsamda, Manisalılarda farkındalık yaratan sergiyi Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi de ziyaret etti. Dernek üyeleri içme suyu sistemlerinin yeni halini gördükten sonra suyu artık musluktan içeceklerini belirtti. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçede yürüttüğü hizmetlerle yılların içme suyu sorunlarına neşter vuruyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde kurulan ve içme suyu depolarının eski ve yeni halinin gözler önüne serildiği sergi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda, sergiyi Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür ve dernek üyeleri de ziyaret etti. Dernek Başkanı Yörür ve dernek üyeleri içme suyu depolarındaki bakım onarım çalışmaları için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Dernek üyeleri sergiyi gezdikten sonra artık musluktan gönül rahatlığıyla su içeceklerini söyledi. 

“ARTIK HAZIR SU ALMAMAYA KARAR VERDİM”

Dernek üyelerinden Neziha Aksoy, “Ben her şeyden önce Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ’ye çok teşekkür ediyorum. Daha önceleri çeşmenin ağzına sürekli süzgeç koyuyordum. İki günde bir onu temizliyordum. Şu sergiyi gezdikten sonra içim o kadar rahatladı ki artık hazır su almamaya karar verdim” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi Sekreteri Emine Ünsal, “İçme suyu depolarının yeni halini gördükten sonra mutlu olduk. Depolar eski halindeyken bırakın su içmeyi kullanmazdık dahi. Yeni halleriyle depolar mükemmel olmuş. Şu halde dışarıdan satın su almayıp, çeşmelerimizden su içebiliyoruz. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Minnettarız kendisine. Emeğine ve yüreğine sağlık” açıklamasını yaptı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SERGİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu görsel bize felaket sistemlerden su içtiğimizi gösterdi. İçme suyunda dünden bugüne neleri yaşadığımızı gördük. Çok önemli bir sergi olduğunu düşünüyoruz. Sağlıklı sistemlerle su tüketmek çok güzel. Yıllardır ne içtiğimizi gördükçe içimiz acıdı. Ama yeni hallerini görünce mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim