Yıllar önce Manisa İmam Hatip Lisesi'ne ek bina olarak yapılan ve zamanla usulsüz bir şekilde FETÖ'ün eline geçerek kız öğrenci yurdu olarak kullanılan binada bu yıl eğitim öğretime başlayan Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokul'una kırtasiye ve spor malzemesi yardımında bulunuldu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinleri kapsamında Diyanet Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Ramazan Şahin ve Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener Şehzadeler İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilere hem kitap ve dergi hediye ettiler hem de okula kırtasiye ve spor malzemesi yardımında bulundu.

"BİNANIN ASLINA DÖNMESİ HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ"
Gün boyu öğrencilere kurdukları stantta kitap ve caminin önemine ilişkin açıklamada bulunduklarını kaydeden Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, "Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Diyanet Gençlik Spor Kulübü ve Diyanet Sen Manisa Şubesi olarak Şehzadeler İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek düzenlediğimiz etkinlikle haftayı kutluyoruz. Okulumuza hem spor malzemesi hem kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Bir stant açarak bu standımızda teması cami ve kitap olan haftanın temasını öğrencilerimize anlattık. Öğrencilerimize de çeşitli kitap ve dergiler hediye ediyoruz. Bu yılki tema cami ve kitap. Cenabı Hak okumayı bize ilk emir olarak ‘İkra' okuyun diye ilk ayette bize okumayı ifade etmiş. Önce Kur'an-ı okuyacağız, Kur'an-ı anlayacağız, Kur'an-ı yaşayacağız ondan sonra bütün ilimleri okuyacağız. Sadece kitap değil kainatı da okuyacağız. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizi okumaya teşvik ediyoruz. Camiyi sevdirmek için böyle etkinlikleri hafta boyu düzenleyeceğiz. Bu okumuzun bizde önemli bir yeri var. Bizler burada İmam Hatip'te okurken, bu okulumuz hayırsever vatandaşlarımızın katkı ve destekleriyle yapılmıştı. Zamanla İmam Hatip'in dışında kullanılmıştı. 15 Temmuz'dan sonra tekrar İmam Hatip'e dönmesi bizi son derece memnun etti. Buraya yardımda bulunan vatandaşlarımızı, hayırseverlerimizi de memnun etti. Aslına döndü biz de bundan mutluluk duyuyoruz." dedi.

"HEM DİNİ HEM FENNİ HEM DE SPOR ALANLARINDA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"
Yapılan yardımın önemli olduğuna dikkat çeken İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rıfat Türkarslan, "Merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak yeni binamıza 2016-2017 eğitim öğretim yılında taşınmış bulunmaktayız. Taşınmanın vermiş olduğu eksikliklerin giderilmesi noktasında Diyanet Sen ve Diyanet Gençlik Spor Kulübünden gelen arkadaşlarımız katkı sundular. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İmam Hatip Ortaokulları ve Müftülüğümüzle birlikte koordineli çalışıyoruz. Okulumuzda Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla ilgili camilerimize ziyaretlerde bulunduk. Çocuklarımıza camiyi sevdirme ve camiyi tanıtma imkanımız oldu. Bu vesileyle İl Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. İmam Hatip olarak biz hem dini ilimlerde hem fenni ilimlerde hem de spor branşlarında adımızdan söz ettirmek istiyoruz. İlçemize, ilimize ve ülkemize, geleceğimize katkı sunmak istiyoruz. Bu konuda bize destek veren STK'lara çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"ÜLKESİNİN HİZMETİNDE OLAN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR"
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında okulu ziyaret ettiklerini kaydeden Diyanet Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Ramazan Şahin ise şunları söyledi:
"15 Temmuz itibariyle ülkemizin yaşadığı olayları da göz önüne alırsak ülkemizin, manevi donanımlarını iyi karşılamış, iyi yetişmiş, dinini iyi bilen, vatanını, bayrağını, ülke sevgisini kazanmış nesillere ihtiyacı olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bu nesillerin beyninin, fikirlerinin, akıllarının başkalarının hizmetine değil de ülkesinin hizmetine veren gençler olmasını hepimiz istemekteyiz, arzulamaktayız. Bu nesillerin de İmam Hatip Okullarında, liselerinden yetişeceğini halkımız da bizler de gayet iyi bilmekteyiz. Bu vesileyle bizler İmam Hatip Okullarına Diyanet Sen ve Diyanet Spor olarak desteğimizi her zaman vermeye hazırız. Halkımızın ve ailelerinin de destekleriyle bu okullara sahip çıkmalarını arzulamaktayım. Bu okulda okuyan öğrencilerimize, fedakar öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun."
Editör: TE Bilişim