Şenlikte konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu teleferik müjdesini yineleyerek, Spil'e artık teleferikle çıkılacağını kaydetti.

Şehzadeler Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte Spil Dağı Milli Parkı'nda ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İlçede yaşayan kadınlar, kendileri için tahsis edilen otobüslerle mahallelerinden alınarak, milli parka taşındı. Yaklaşık 2 bin kadının katılımı ile Şehzadeler'de bahar coşkusu yaşandı. Şehzadeler Bahar Şenliği'ne AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Manisa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, engelli dernekleri ile çok sayıda vatandaş da aileleriyle birlikte katıldı. Başkan Çelik, tüm masaları tek tek dolaşarak, vatandaşlarla sohbet etti. Misafirlere Osmanlı macunu, lokma, mısır, köfte, tavuk ve pilav ikramı yapıldı.

"ŞEHZADELER'İN SULTANLARINI AĞIRLIYORUZ"
Spil'de Şehzadeler'in sultanlarını ağırladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün çok güzel bir gün oldu ama bugün buraya davet ettiğimiz misafirlerimizin çoğu ilçemizde yaşayan kadınlarımızdan oluşuyor. Bugün Şehzadeler'in sultanlarını ağırlıyoruz. Şehzadeler Belediyesi'nde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık sözde değil, özde hayata geçiyor. Kadınların yeri bizde ayrı. Spil, ilçemiz açısından büyük bir önem arz ediyor. Burası Türkiye'nin Davos'u olmaya aday bir yerdir ama bugüne kadar yeterli yatırım yapılamadığı için çok tercih edilmiyordu. Bu alanda yaklaşık 30 trilyonluk bir yatırım yapıldı. Alt yapı hizmetleri tamamlandı. Spil Dağı, Ege Bölgesi'nde turizm açısından cazibe merkezi haline getirildi. 42 dağ evimiz var, tek eksiğimiz 2 otel ve teleferik. Bunu da en kısa sürede tamamlayacağız. Bu alanda ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlıktan burayı biz kiraladık. Evlerimiz de 1,5 ay içerisinde hizmete girecek, piknik alanları da belediyemiz tarafından işletilecek. Bu anlamda çok değerli vekilimiz Sayın Recai Berber'e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SPİL'İ TÜRKİYE'NİN MARKASI YAPACAĞIZ"
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bu güzel alandaki yatırımı en iyi değerlendirenin Şehzadeler Belediyesi olacağını biliyordum. İnşallah Spil'i, Türkiye turizminin markası yapacağız. Ancak Spil'e çıkmak bu kadar zor olmasın istiyoruz. Bunun için Türkiye'nin en uzun teleferiklerden birini Şehzadeler ilçemizin merkezi Mevlevihane'den Spil Dağı'nın zirvesine ulaştıracağız. Teleferik ve otel projesinin ihalesini önümüzdeki günlerde yapıyoruz. En kısa zamanda da Spil'e teleferikle çıkacağız inşallah" dedi.

BAŞKAN ÇELİK'İ TEBRİK ETTİ
Yerli, yabancı herkesi Spil'i görmeye davet eden Berber, "Teleferik projesinin hayata geçmesiyle birlikte ortalama 200 bin olan yabancı turist sayısını 1 milyona çıkartmayı arzu ediyoruz. Manisa sadece bir sanayi şehri olmamalı. Artık turizmin de merkezi olmalı. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, 1 yıllık başkan olmasına rağmen 40 yıllık başkanmış gibi çalışıyor. Bahar Şenliği'nde kadınları bir araya getirmesi bizleri çok mutlu etti. AK Parti hükümetleri olarak kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. ,
Kadınlar, Salihli Türkü Dostları ve İnce Müzik Grubu tarafından seslendirilen birbirinden güzel şarkılar eşliğinde, halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Vatandaşların eğlencesine Başkan Çelik de eşlik etti. Spil Dağı'na ilk kez gelen kadınlar Başkan Çelik'e ve ekibine teşekkür ederek, başarılar diledi.
Editör: TE Bilişim