ŞEHZADELER Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle anlamlı bir projeye imza attı. Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören engelli çocuklar için özel bir program hazırladıklarını belirten Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, "Otizm ile ilgili olarak bir farkındalık oluşturmak için böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirdik." dedi.
Şehzadeler Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde farkındalık oluşturdu. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören engelli çocuklar için özel bir program hazırladı. Hazırlanan program çerçevesinde merkezde eğitim gören öğrenciler için Nasrettin Hoca temalı tiyatro gösterisi ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Düzenlenen programa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selami Pazar ve çok sayıda veli katıldı. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak engellilerin yanında olacak her türlü faaliyeti hayata geçirdiklerini ifade eden Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, "Böylesine anlamlı bir günde Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki öğrencilerimiz ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak engelli bireylere yönelik her türlü faaliyetin içinde olmaya özen gösteriyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm projelerimiz Belediyemiz tarafından büyük destek görüyor. Bu noktada bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e çok teşekkür ediyorum." dedi.

"ENGELLİ DOSTU BİR BELEDİYEYİZ"
Dünya Otizm Farkındalık Gününde bir farkındalık oluşturmak için bu anlamlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ise şunları söyledi:
"Kent Konseyi Engelliler Meclisimizin düzenlemiş olduğu bu güzel projenin tüm öğrenci kardeşlerimizi mutlu ettiğini görüyorum. Sizlerin yüzündeki bu mutluluk bizlere daha çok çalışma şevki veriyor. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar engellilerimiz için birçok çalışmalara imza attık. Bundan sonrada engelli dostu bir belediye olarak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz."
Konuşmaların ardından Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören 150 öğrenci gün boyu düzenlenen etkinliklerde gönüllerince eğlendi. Nasreddin Hoca temalı tiyatro gösterisinin yanı sıra öğrencilere okul bahçesinde kurulan stantlarda patlamış mısır, Osmanlı macunu ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Editör: TE Bilişim