İdari Mahkeme kararı gereğince yeniden yapılan araç paylaşımında Şehzadeler Belediyesi'ne 1 milyon 850 bin TL değerinde 16 aracın verilmesi kararlaştırıldı. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca "Bu bir hukuk zaferidir" dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun yaptığı mal paylaşımını adaletsiz bularak Manisa Valiliği'ne dava açtı. Yerel seçimlerden önce toplanan komisyon, İl Özel İdaresi'ne ait toplam 268 araçtan 225'ini Büyükşehire, 39'unu Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na (YİKOB), 30'unu diğer kurumlara dağıtılmasına karar verirken Şehzadeler Belediyesi'ne hiçbir araç vermemişti. Bunun üzerine AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2'inci İdari Mahkeme'ye dava açmıştı. Yaklaşık bir yıl süren dava sürecinin sonucunda, İdari Mahkeme Devir Tasfiye Komisyonu'nun İl Özel İdaresi'ne ait araçların paylaşımını iptal etti. Valilik bünyesinde yeniden bir komisyon oluşturularak, araçların dağılımı yeniden yapıldı. Yapılan yeni dağılımla Şehzadeler Belediyesi 1 milyon 850 bin TL değerinde toplam 16 aracın sahibi oldu.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, mahkemenin verdiği olumlu kararla birlikte yaşadıkları araç sıkıntısının ciddi anlamda azalacağını söyledi. Sıfırdan bir belediye kurduklarına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Kotluca, "30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başladığımızda binamız, aracımız, personelimiz yoktu. Kaymakamlığın ikinci katında iki odada hizmet vermeye başladık. Eksikliklerimiz nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşadık. Valilik bünyesinde kurulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu adaletsiz ve hakkaniyetten uzak dağıtımlar yaptı. Biz de bu konuda gerekli hukuki süreçleri başlattık. Verilen karardan memnunuz" dedi.
Editör: TE Bilişim