Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK terör örgütü tarafından döşenen mayının patlatılmasının ardından askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un (37) cenazesi karayoluyla memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine getirildi.
Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninin ardından uçakla önce İzmir'e ardından karayoluyla memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine getirildi.
PROTOKOL BAŞSAĞLIĞINA GİTTİ
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Jandarma Alay Komutanı Bülent Mercan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ile birlikte Salihli ilçesinin Kabazlı Mahallesi'ndeki şehidin baba evini ziyaret ederek başsağlığı diledi.
VALİ BEKTAŞ "KADER" DEDİ
Şehidin baba ocağında mevlit okundu, dua edildi. Okunan mevlidin ardından şehidin eşi Birsen Yavuz ile görüşen Vali Bektaş, "Bunun bir tek izahı var kader. Başka bir şey yok. Herkes şehitliği hak etmiyor. İnşallah diğer tarafta birlikte olacaksınız. Öyle inanıyorum. İnancımız o" dedi.
"BİZE HELAL LOKMA YEDİRDİ"
Daha önce eşiyle birlikte 3 yıl Siirt'te, 3 yıl Şırnak'ta birlikte kaldıklarını gözyaşları içinde anlatan Birsen Yavuz, "Eşim bana 'Diyarbakır'a gelme. Çocuklarımızı okutalım' dedi. Çocuklarımız için her şeyi yaptık biz. Çok şeye katlandık. Çocuklarım benim boynumu büktü Diyarbakır'a gidemedim. Eşim her zaman 'Çocuklarımız kültürlü olsun. İyi eğitim alsınlar' dedi. 6 gün sonra gelecekti. Ben uçak biletini alacaktım. 'Dur, alma. Neyin ne olacağı belli değil' dedi bana. Bizim konuşmamız akşam 20.30'da böyle bitti. Olay ise 21.40'ta olmuş. Benim kocam kimseyi incitmezdi, helal lokma yedirtti bana. Sonuna kadar helal kazandı. Hiçbir görevinde uyumadı, 'Ben uyursam askerler ölür, onlar ana kuzusu. Onların anaları bekliyor' dedi. Askerlerin babasıydı benim kocam. Onlara cebindeki son parasını verirdi. Karıncayı bile incitmezdi. Kimseye kötü konuşmadı. 'Kötülükten hiçbir şey çıkmaz. Ölümlü dünya' derdi. Bizim her şeyimiz yarım kaldı. Umutlarımız yarım kaldı. Bana 'eşyaları toplama ben geleceğim haftaya' dedi. Benim 6 yaşındaki oğlum ölümü bilmiyor daha. Ben ona nasıl anlatacağım. Babasını çok özlemişti. Artık anne 6 gün kaldı, yatacağız, kalkacağız, babam gelecek diyordu benim oğlum. 36 yaşında öksüzdü benim kocam. Kocam, 'hayata 1-0 yenik başladım ben. Ben mecbur kaldım askeriyede çalışmaya. Anam olsaydı beni okuturdu' dedi. Rabbimin bana sınavı bu. Bağrıma taş basarım, boynumu bükerim bu sınavı geçerim. Çocuklarıma hem ana olurum hem baba olurum" dedi.
CENAZE HAMİDİYE CAMİİNDE
Şehidin cenazesi Salihli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesi, yarın öğle namazını müteakiben Hamidiye Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.








Editör: TE Bilişim