Anadolu Gençlik Manisa Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Çin polisi tarafından öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. Şehzadeler ilçesi Hatuniye Cami'nde ikindi namazına müteakip kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, öldürülen Uygur Türkleri ve hala Çin Halk Cumhuriyeti'nin baskısı altında olan Uygur Türkleri için dualar okundu.

"UYGUR TÜRKLERİNE BASKI VE ŞİDDET UYGULANIYOR"
Gazetecilere açıklama yapan Anadolu Gençlik Manisa Şubesi Başkanı Metin Engin, 66 yıldır Çin yönetiminin Uygur Türklerine baskı ve şiddet uyguladığını ileri sürdü. Müslüman halkın bir provokasyon içine çekilmek istendiğine dikkati çeken Engin, "İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik insanlık dışı işkenceleri ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Amaç, Doğu Türkistan'ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır" dedi.

"MÜSLÜMAN TÜRKLERİ ASİMİLE ETMEK İSTİYORLAR"
Engin konuşmasına şöyle devam etti: "Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedelerde yaralanan kardeşlerimizin sayısı da belli değildir. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre Firavunlaşmaktır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır"
Açıklamanın ardından açıklama yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı. Haber Merkezi
Editör: TE Bilişim