Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, dört gün önce askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un (37) acısını yaşayan Salihli'ye, bir hafta içinde ikinci kez şehit ateşi düştü. Eşi de polis olan şehit Uyar'ın tayini memleketi Salihli'ye çıkmıştı. Şehit ve eşi 15 Ağustos'ta Salihli'ye taşınacakları öğrenildi. Şehit dayısı Şefik Gürdoğan, yeğeninin şehit edilmesine tepki gösterdi. Dayı Gürdoğan, "Devlet yöneticileri kendi çocuklarını da göndersinler de evlat acısı neymiş görsünler" diyerek tepkisini dile getirdi.
AYNI İLÇEDE İKİNCİ ACI

Çınar ilçesinde dün gece devriye görevi sırasında teröristlerin açtığı ateşle polis memuru Mehmet Uyar şehit olurken, Osman Çaran adı bir vatandaş da hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Acı haber şehit polis Uyar'ın Salihli'nin Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, ev başsağlığı için gelenlerle doldu taştı. Şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın eşi Nedime Uyar'ın da yine Diyarbakır'da polis memuru olduğu öğrenildi. Şehidin eşi polis memuru Nedime Uyar'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi. Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un acısını yaşayan Salihli halkı, Terörle Mücadele'de çalışan Mehmet Uyar'ın şehit edilmesiyle birlikte bir hafta içinde ikinci kez şehit acısı yaşadı.
KENDİ EVLATLARINI DA GÖNDERSİNLER
Şehit Mehmet Uyar'ın dayısı Şefik Gürdoğan, yeğenin nasıl şehit edildiği hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. Dayı Gürdoğan tepkisini şöyle dile getirdi: "Türkiye'nin başına her belayı sardırdılar. Ondan sonra asker, polis ölsün, köpek ölümüne gitsin. Yazık, yazık. Devlet yöneticilerine yazık diyorum. Kendi çocuklarını da göndersinler, evlat acısı neymiş görsünler. Yeğenim ile bayramdan sonra telefonla görüşmüştüm. Birbirimizin bayramını kutladık. Benim çocuğumun da tayini çıkmıştı, birbirimizi kutladık. Söylenecek hiç bir şey yok bu devleti yönetenlerin herhalde akılları başındadır."
"EŞİ İLE AYNI YERDE GÖREV YAPIYORDU"
Şehit polisin kız kardeşi Ümmühan Pınar da en son yengesi ile telefonla görüştüğünü söyledi. Pınar, "Nedime yengemde polis idi, ağabeyim ile aynı yerde görev yapıyorlardı. 3 yıl olmuştu evleneli. Abim bu hafta gelmeyi düşünüyordu ev bakacaktı. Tamamen ilişiğini 25 Ağustos'ta keseceklerdi. Ben eşiyle görüşmüştüm. Abim kendisi Terörle mücadelede çalışıyordu. Konuştuğumuzda bizlere oradaki tehlikeyi hiç aksettirmiyordu. Eşi ben karakolun bahçesindeyim, Mehmet karşımda bekliyor diyordu. Yengem sadece orada yapılan provokasyonlardan bahsediyordu. Kesinlikle oranın kötü olduğunu bize bahsetmiyordu" dedi.
ERKEK KARDEŞİ DE ASTSUBAY
Üç kardeş olan şehit Mehmet Uyar'ın erkek Murat Uyar'ın da Afyonkarihasar'da astsubay olduğunu belirtildi. Şehit annesi Meryem ve babası Hüseyin Uyar, oğullarının cenazesini almak üzere Diyarbakır'a giderken, şehidin Salihli merkez Hamidiye camiinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze memleketi Salihli ilçesi Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim