Bugün akşam saatlerinde Mardin'Nusaybin İlçesi Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lılar tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada binada göçük meydana geldi ve 1'i özel harekat polisi, 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit askerler arasında bulunduğu öğrenilen Balıkesirli Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın ailesi ise acı haberi Manisa'nın Soma ilçesinde katıldığı bir düğünde aldı.
DÜĞÜN TÖRENİ YARIDA KESİLDİ
www.manisakulishaber.com'un edindiği bilgilere göre Şehit Kaya'nın ailesi Soma'da bulunan Gurmin Düğün Salonu'nda evlenmekte olan akrabalarının düğününe katıldı. Serpil-Süleyman Kozan ailesinin kızları Müge ile Hatice - İbrahim Özkaya ailesinin oğulları Abdullah'ın düğün töreni gelen acı haberle sarsıldı. Düğün devam ettiği sırada müzisyenler müziği keserek şu anonsu geçti :" Çok özür dileyerek müziği sonlandırıyorum. Acı bir haber aldık. Gelin hanımın akrabalarından birinin, bu akşam saatlerinde terör örgütleriyle kahramanca savaşarak şehit düştüğünü öğrendik. Bu sebepten dolayı düğünü kesmek zorunda kalıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ise baş sağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun"
DÜĞÜN YERİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Acı haberi alan Şehit Atilla Kaya'nın akrabaları derin bir üzüntü yaşadı. Düğün yeri acı haberle birlikte bir anda sessizliğe büründü. Şehit Atilla Kaya'nın akrabaları apar topar hazırlanarak şehidin baba ocağına doğru yola çıktı.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği, 5 asker ile 1 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"02 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde beş kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. Dört kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz."
Editör: TE Bilişim