Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Manisa'ya yerleşen Suriyeli bir ailenin iki çocuğu, hala savaşın travmasını üzerinden atamadı. Ailenin kızı Şadiye sebepsiz saatler süren ağlama krizlerine tutulurken Muhammed ise 6 yaşında olmasına rağmen hala konuşamıyor. Türkiye'de doğan minik Zeynep'in ise tüm ihtiyaçları Yunusemre Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ekibi ile Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa Yurdu öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Atatürk Mahallesine yerleşen Suriyeli aileyi ziyaret ederek erzak ve hediye yardımında bulundu. Yardım esnasında, evin üç çocuğundan ikisinin hala savaş travmasını üzerlerinden atamadığı görüldü. Ailenin büyük kızı Şadiye saatler süren sebepsiz ağlama krizlerine tutulurken Muhammed ise 6 yaşında olmasına rağmen hala konuşamıyor. Yunusemre Belediyesine ve Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa Yurdu Öğrencilerine teşekkür eden aile, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa Yurdu Müdürü Mehtap Şirin, "Yunusemre Belediyesi ile birlikte Suriyeli bir aileyi ziyaret ederek öğrencilerimizin aralarında para toplayarak hazırladığı Ramazan paketlerini ve çocuklar için aldığımız hediyeleri kendilerine ulaştırdık. Zaten belediyemiz düzenli olarak bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyormuş. Allah yardımcıları olsun. Biz de elimizden geleni yaparak kendilerine destek olmaya çalıştık. Çocukların savaş travmasını halen üzerlerinden atamaması bizleri çok üzdü. Ailenin maddi destekle birlikte psikolojik desteğe de ihtiyacı olduğunu gördük." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim