Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir'de kazaların önüne geçmek amacıyla Sarıkız Deresi Kavşağı'nı hayata geçiriyor. İlçenin doğu girişi Çataltepe yönünde ağır vasıtalar ve tarım işletmelerinin yoğun olarak kullandığı kavşağın ihalesi yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, kavşağın 2016 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.
Alaşehir'de sürücülerin kâbusu haline gelen Sarıkız Deresi Kavşağı ile ilgili müjdeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu verdi. Kavşak ile ilgili ihale sürecinin tamamlanarak, yer tesliminin yapıldığını belirten Gençoğlu, "İlgili bölge Büyükşehir olduktan sonra bize devrolan ana arterlerden biriydi. Burası ile ilgili halkımızın ve sürücülerin yoğun şikâyetleri vardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda burasıyla ilgili kısa sürede proje hazırladık. İhalesini tamamladık ve ilgili firmaya yer teslimini yaptık" dedi. Daha önce buradan geri dönmek isteyen ağır vasıtaların Alaşehir Yeni Mahalle Kavşağı'nı kullandığını belirten Gençoğlu, "Geri dönmek isteyen araçlar bölge için yoğun tehlike arz ediyordu. Bunları göz önünde bulundurarak gerekli çalışmalarımızı yaptık" dedi.
KAVŞAK KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
İhalesi tamamlanarak yer teslimi yapılan Sarıkız Deresi Kavşağı'nı kısa süre içerisinde tamamlayıp hizmete açacaklarını ifade eden Gençoğlu, "Bu yıl içinde tamamlayacağımız kavşak şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Yapım çalışmaları hava şartlarının uygun olmasıyla birlikte hemen başlayacak. Kavşağın tamamlanmasıyla can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim