Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde kış mevsimine rağmen örtü altında korunan üzümlerin hasadına devam ediliyor. Dalından taze kesilen üzümler kamyonlara yüklenerek tüketicilerle buluşması sağlanıyor. Beyaz naylon kanaviçe ile koruma altına alınan üzümlerin aralık ayında bile dalında taze olarak muhafaza edindiğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl ve çevresinde 110 bin dekarlık alan üzerinde üzüm bağı bulunuyor. Bu bağların bu yıl yüzde 90’ı koruma altına alındı. Aralık ayının ortalarına gelinmesine rağmen dalında taze olarak korunuyor" dedi.

  Koruma altına alınan üzüm bağlarının açık soğuk hava deposuna andırdığını belirten Ülgen, "Bağlarımız adeta açık soğuk hava deposu gibi. Burada tek sorun hava sıcaklıklarının eksi 3-4 dereceye düştüğünde sıkıntı oluyor. Bekletilen üzümlere özenle bakım yapılıyor. Sulanması, üzüm salkımlarının temizlenmesi, haftada bir tarım ilacı atılması getekir" dedi. Başkan Ülgen, 2017 yılında Sarıgöl ve çevresinde 350 bin ton yaş üzüm yetiştiğini belirtti.

  Sarıgöllü üzüm üreticisi Musa Topdemir, üzüm üreticilerinin en büyük sıkıntısının don olayı olduğunu belirterek "Sarıgöl’de üzüm üreticilerinin en büyük korkusu don olayıdır. Her yıl ilçede en son üzüm kesimini ben yapıyorum. Geçen yıl Ziraat Odası tarafından da küçük altınla ödüllendirildim. Bağlarda don olayına karşı sabaha kadar uykumuz olmaz. Bağlarda sabaha kadar don zararı olmasın diyerek damlama suyunu açarım. Ardından bağın dört yanına kapatırım. Bağın çevresinde saman veya lastik yakarak dumanlama sistemiyle don olayından korunma yaparız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim