Kula'daki törenler, 18 Mart sabahı Yunus Emre Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Buradaki törene, Kaymakam Osman Güven, Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, Kula İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd.Bçvş Erkan Baloğlu, Kula İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Mustafa Yıldırım, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Özel ve Hüseyin İzci, İlçe Müftüsü Kamil Kırgız, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, oda başkanları, şehit yakınları, gaziler, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrası başlayan törende, çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra Kula İlçe Şehitliği ziyaret edilerek, dualar okundu. Bugün ise Vali Muzaffer Ecemiş Ortaokulunda öğrenciler tarafından bir program düzenlendi. Programda öğrenciler, şiirler okuyup, oluşturdukları koroyla türküler seslendirdi. Program, Çanakkale zaferini anlatan video gösterimi sonrası, "Geleceğini biliyordum” tiyatro oyunuyla son buldu.

SARIGÖL'DE ÖĞRENCİLERDEN PİYES

Sarıgöl'de de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi. 

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkan Vekili Ömer Eskici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Sarıgöl İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Ast.Kd.Bşv. Erol Uygun, siyasi parti temsilcileri daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Çanakkale Savaşları hakkında bilgiler verilirken, okul öğrencileri tarafından Çanakkale konulu piyes sahnelendi. Daha sonra şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan eserler öğrenciler tarafından okundu. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ve Belediye Başkan Vekili Ömer Eskici ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim