İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törene Kaymakam Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı MHP'li Necati Selçuk, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erol Uygun, Sarıgöl İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan, Sarıgöl AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fergül Tatar, CHP İlçe Başkanı Tahsin Akdeniz, Sarıgöl MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, görevliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sarıgöl Atatürk Ortaokulu Müdürü Veysel Çetin tarafından günün önemi hakkında konuşma yapıldı. Bir öğrenci tarafından İstiklal Marşı'nın tamamı ezbere okundu. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın yazması da öğrenciler tarafından hazırlanan bir oyunla temsili olarak canlandırıldı. İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü nedeniyle öğrenciler tarafından oratoryo canlandırıldı. Atatürk Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin etkinliği de alkış topladı. Video gösterimiyle Ersoy'un hayatı anlatıldı.

Okullar arasında düzenlenen Mehmet Akif Ersoy konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler, öğrenciler tarafından okundu. Öğrencilere armağanları Kaymakam Kılınç, Başkan Selçuk ve Başsavcı Sönmez tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim