MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’24 Haziran’da yapılsın’ dediği erken seçim geldi çattı. Türkiye, yarın cumhurbaşkanı ve parlamentoyu belirlemek üzere sandığa gidecek.
YENİ SİSTEM İLK KEZ
Bu seçimde ittifak sistemi ilk kez uygulanacak. Birçok ülkede kullanılan ittifak sistemi, Türkiye’de yarınki seçimle ilk kez uygulamaya geçecek. Ayrıca seçimle birlikte ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de geçilmiş olacak. Bütün bunlardan dolayı 24 Haziran seçimi ilklerin seçimi olacak.
6 CUMHURBAŞKANI ADAYI YARIŞACAK, 600 KİŞİLİK PARLAMENTO BELİRLENECEK
Seçimde 6 cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığı pusulasında fotoğrafı olan isimler olacak. Yeni sistemle birlikte ilk kez 600 milletvekili seçilecek. Daha önce 550 olan milletvekili sayısı yeni düzenleme ile 600’e çıkarılmıştı.
MANİSA’DA 1 MİLYON 44 BİN 528 SEÇMEN, 3 BİN 455 SANDIKTA OY KULLANACAK
Manisa’da il genelinde toplamda 3 bin 455 sandık kurulacak. İlk defa gezici seçim sandıkları da olacak ve yatalak hastaların ayağına oy kullanabilmesi için gidecek. Kentte 1 milyon 44 bin 528 seçmen sandık başına gidecek.
SEÇİMDE 3 BİN 500 POLİS GÖREV ALACAK
Seçimde güvenliğin sağlanması adına polis ve jandarma ekipleri de görev başında olacak. Seçimde 3 bin 500’ün üzerinde polis ve jandarma ekibi görev yapacak.
OY KULLANIMI 08.00’DA BAŞLAYACAK, 17.00’DA SONA ERECEK
Oy kullanımız sabah saat 08.00’da başlayacak. Oy kullanım işlemi, ara vermeksizin saat 17.00’a kadar devam edecek. Sandıklar tam 17.00’da kapanacak ve oy kullanım işlemi sona erecek. Daha sonra sandık görevlileri tarafından sayılan oylar, kesin sonuçlar için Manisa Adalet Sarayı’ndaki seçim kurullarına götürülecek.
KİMLİKSİZ GİTMEYİN
Seçmenler kimlikleriyle, daha önceden açıklanan okullarına gidip, imza karşılığında oylarını kullanacak. Kimliğini vermeyen seçmenler oy kullanamayacak.
KİMLER NEREDE OY KULLANACAK?
Öte yandan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer saat 08.00’da Gazi Eğitim Kurumları’nda oy kullanacak. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli saat 10.00’da Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu’nda, CHP İl Başkanı Semih Balaban 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda saat 09.00’da, İYİ Parti İl Başkanı Ümit Akdağ saat 10.00’da Ali Rıza Çevik Ortaokulu’nda oy kullanacak.
AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur saat 10.30’da 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 12.00’da yine 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise 12.00’da Cemal Ergün İlköğretim Okulu’nda oy kullanacak. AK Partili Recai Berber ise oyunu saat 10.30’da Vestel İlköğretim Okulu’nda kullanacak.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda saat 14:00'da, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik saat 11.00’da Bedesten’de kurulacak sandıkta, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Huzurevi’nde kurulacak sandıkta oy kullanacak.

Editör: TE Bilişim