Manisa’da art arda yaşanan kışlalardaki gıda zehirlenmelerinin ardından askeriyeye yemek götüren Rota Yemekçilik A.Ş firmasının tutuklu çalışanları için yargı devreye girdi. Adli tatil sürecinden sonra iddianame hazırlıklarının tamamlanacağı ve sürecin mahkemeye taşınacağı ifade edildi. Öte yandan Rota firmasının çalışanların tutukluluk haline 2 kez itiraz edildiği ancak mahkemenin red kararı verdiği ortaya çıktı.

Rota Yemekçilik A.Ş firmasının askeriyedeki gıda zehirlenmelerinin üzerine tutuklanan 6 personeli için yargılama sürecinde yeni bir adım atıldı.

İDDİANAMENİN SON DURUMU ADLİ TATİLDEN SONRA BELLİ OLACAK

İlk olarak 23 Mayıs tarihinde Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda ve ardından 27 gün içerisinde Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alayı, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası ve tekrar Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşanan gıda zehirlenmelerine ilişkin hazırlanan iddianame süreci adli tatil nedeniyle sekteye uğradı.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, savcılığın iddianame hazırlığına devam ettiğini söyledi. Arslan, “Manisa’da askeriyelerde yaşanan gıda zehirlenmelerine ilişkin savcılık tarafından gerekli incelemeler yapıldı. Şu anda iddianameyi bekliyoruz. İddianamenin adli tatil sonlandıktan sonra tamamlanacağını ve yargılama sürecinin başlayacağını düşünüyoruz. Şu anda iddianamenin içeriği hakkında bilgimiz yok, her şey adli tatil sonrası netleşecektir” dedi.

İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Rota Yemekçilik A.Ş firmasının çalışanları için talep ettiği tutukluluğun kaldırılması kararının da mahkemece ret edildiği ortaya çıktı. Baro Başkanı Arslan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Tutukluluk kararının ardından Rota firması tarafından çalışanların tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etmişti. Bu talep mahkemece ret edildi. Ardından mahkeme konuya ilişkin bir inceleme yapmış ve çalışanlarının tutukluluk halinin devam etmesine ikinci kez karar vermişti. Şu anda bir tahliye söz konusu değil”

DAVA AÇAN ASKER YOK

Öte yandan gıda zehirlenmesi geçirenlerin kendileri ve yakınlarının maddi ve manevi tazminat talebi için baroya başvurmadıkları öğrenildi.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim