Manisa’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ operasyonları kapsamında el konulan şirketlerden bazılarına kayyum olarak atanan Rıdvan İnan, sosyal medya paylaşımıyla gündeme oturdu.
7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den aday adayı da olan Avukat Rıdvan İnan’ın sosyal medya paylaşımı, hedefine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi aldığı iddialarını gündeme getirdi.
İnan, Sümerbank davasında yargılanan, ceza alan, tutuklanan ve daha sonra izinli olarak dışarı çıkan Erdinç Yumrukaya’nın basın açıklamasında hemen yanında bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin de bulunduğu fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi olan twitter üzerinden de paylaştı.
Bu paylaşım, akıllara İnan’ın Çerçi’ye eleştirilerde bulunduğu iddialarını getirdi. İnan paylaşımına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmadan da alıntı yaparak not düştü.
Erdoğan, hatırlanacağı üzere o konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin; şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini de paylaşan İnan, şu ifadeleri kullandı: “Genel başkanın açıklamasına karşılık bu açıklama ve bu poz. Parti Genel Başkanına adeta meydan okuma! Metal yorgunluğu değil METAL FIRTINA !!!”
İnan’ın paylaşımı bununla da sınırlı kalmadı. Aynı fotoğrafı birkaç kez üst üste paylaşan İnan “Hem Yargıtay'da hem de Manisa kamuoyunun vicdanlarında ONANAN Ceza hükmüne rağmen, bu fotoğrafı izah edecek bir Ak Partili yönetici var mı?” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim