Haber: Eren EKİNCİ

Genç Memur-Sen, son günlerde artış gösteren terör ve üniversite öğrencilerinin karıştığı olayları 'kitap okuma eylemi' ile protesto etti. Eylemi Manisa Celal Bayar Üniversitesi önünde yapmak istediklerini belirten Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Rektör Kemal Çelebi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden eyleme izin verilmediği için Manolya Meydanı'nda yaptıklarını dile getirdi.


Eylemde topluca kitap okuyan sendika üyeleri, üniversite öğrencilerine birlik çağrısında bulundu. Manolya Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, artış gösteren terör olayları ile üniversite öğrencilerinin karıştığı olayları kitap okuma eylemi ile protesto etti. Eyleme Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, İHH Manisa Şube Başkanı Halil Uysal, Genç Memur Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Önel, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendika başkanları ve üyeleri, İHH üyeleri ve vatandaşlar destek verdi. Eylemde ülkenin kaos ortamına sürüklenmek istenmesine sessiz kalmayacaklarını belirten üyeler tepkilerini kitap okuyarak gösterdi.


"REKTÖRDEN ENGEL"
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu kitap okuma eylemini Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde yapmayı planladıklarını fakat Rektör Kemal Çelebi tarafından izin verilmediğini dile getirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Sofuoğlu şu şekilde konuştu: "Bu güzel etkinliği Genç Memur Sen Üniversite Komisyonu organize etti. Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak, teşvik etmek, okumaya yönlendirmek için bu eylemi gerçekleştirdik. Okuyan bir nesilden zarar gelmez. Kaldırım taşlarını söken vitrin camlarını kıran gençlik olmaması için okuması gerekiyor. Dolayısıyla medeniyet değerlerimize haiz bir genç nesil, yetişmesi için bu etkinliğimizin örnek olmasını temenni ediyoruz. Bu etkinliğimizi üniversitemizde yapmak istedik. Onlarla kitap okumak onların da kitap okumaya katılımını sağlamak istemiştik. Fakat Sayın Rektör Kemal Çelebi, üniversitede bu eylemi yapmamıza müsaade etmedi. Rektörün hangi gerekçeyle, niçin bu kitap okuma etkinliğini engellediğini bilmiyorum. Ama kamuoyu da bizler de bu gerekçenin ne olduğunu merak ediyoruz."
Editör: TE Bilişim