Son dönemde Malatya, Adana, İstanbul ve Elazığ’da alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği haberlerinden biri de bu defa Manisa’dan geldi.

Emekli polis memuru alevi Kazım İnce’nin Yunusemre ilçesi Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki evinin bahçe duvarına kırmızı boyayla çarpı işareti atıldı. Emniyet birimleri konuya ilişkin çalışmalarını tamamlayarak dosyayı savcılığa gönderdi.

Kazım İnce’nin evine koyulan çarpı işareti, beyaz duvar boyasıyla kapatıldı.

Konuyla ilgili CHP Yunusemre İlçe Başkanı Güngör Serdar Bozyaka ve yönetimi, Kazım İnce’nin evinde basın açıklaması düzenledi.

“BAŞBAKANLIK, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE EMNİYET BİRİMLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka açıklamasında İçişleri Bakanlığı dahil bütün yetkilileri göreve çağırdı. Serdar Bozyaka, “Manisa Yunusemre Hafsa Sultan Mahallesi’nde bu evin kapısı kırmızı boyayla işaretlenmiştir. Bu mahallede geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızın araçlarına da benzer işaretler bırakıldığı duyumlarını almıştık. Özellikle alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bu bölgede yapılan bu eylem, hepimizin aklına kötü hatıraları getirmiştir. Bu olay alevilerin inançları ve yaşam felsefelerine karşı cephe alan bir anlayış tarafından yapılmıştır. Yaşanan bu olaylar nedeniyle aleviler sürekli tedirginlik içerisindedir. Aleviler kendilerini güvende hissetmiyorlar. Hükümet de çözüm konusunda beklenen adımları atmamaktadır. Burada Başbakan, İçişleri Bakanlığı ve emniyet birimlerini acilen göreve çağırıyoruz. Bu evlerin kapısını işaretleyen kişileri ve bu alçak saldırıyı azmettirenleri bir an önce ortaya çıkarın” dedi.

“ALEVİLER KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR”

Serdar Bozyaka, “Önce insanı severek, insana insan olduğu için değer vererek, bu ülkenin vatandaşlarını dini, mezhebi ne olursa olsun kabul ederek bu sorunları çözebilirsiniz. AK Parti iktidarının sürekli dışladığı, ötekileştirdiği ve yok saydığı milyonlarca alevi yurttaşımız karanlık güçler tarafından tekrar hedef durumuna getirildi. Bu saldırıların arkasında mezhepçi ve ötekileştirici bir zihniyet bulunmaktadır. Ak Parti iktidarının ayrımcı tutumu, IŞİD zihniyetli bir takım kişilere cesaret vermektedir. Daha önce Elazığ’da, Adıyaman’da, Bahçelievler’de, Üsküdar’da, Adana’da ve Malatya’da alevi yurttaşlarımızın kapıları işaretlenmiş ve suçlular ortaya çıkarılmamıştı. Bunların ortaya çıkarılmaması, saldırıları teşvikliyor. Birileri eğer alevi yurttaşlarımız üzerinden plan yapıyorsa bilmelidirler ki aleviler asla bu oyuna gelmeyecektir. Aleviler bu güne kadar yapılan ayrımcılığa rağmen asla kin ve nefretle hareket etmedi, etmeyeceklerdir” diye konuştu.

“MANİSA’DA HUZURUN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka son olarak şunları söyledi, “Bu alçak eylem, hepimize karşı yapılmıştır. Bu alçak eylemi hepimizin kapısına yapılmış olarak kabul ediyoruz. Ülkemizin geçtiği zor dönemde vatandaşlarımızı ayrıştırmak isteyen bu kişiler, ülkemize en büyük kötülüğü yapanlardır. Onlar vatan hainleridir, emperyal güçlerin uşaklarıdır. Asla bu güçlerin planlarının gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Konunun takipçisi olacağız. Bundan sonra gerekirse 24 saat birlikte olacağız. Manisa’da huzurumuzu, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz”

“BENİM DEDEM ÇANAKKALE ŞEHİDİ”

Evine işaret bırakılan alevi Kazım İnce ise, “Olay 2 gün önce oldu. Ben eve geldiğimde işareti görmedim, oğlum görüp haber verdi. ‘Baba sen fark ettin mi?’ diye sordu, daha sonra ben de gördüm. Kırmızı boyayla çarpı atmışlar. Emniyete şikayette bulunduk. Emniyet bizimle çok ilgilendi, her türlü takibi yaptı ve olayı savcılığa intikal ettirdi. Ben kimseden şüphelenmiyorum ama memleketimizde bu günlerde Adem baba kılığında, bizim giysilerimize uymayan insanlar dolaşıyor. Bunlar ayrımcılığı körüklüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Benim dedem Çanakkale şehidi. Ben Türkmenim, başka bir şey değilim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim