MANİSA Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Proje Takip Sistemi'nin geliştirme toplantısı yapıldı.
Proje Takip Sistemi'nin tanıtım ve geliştirme toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, 1. Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler ve Daire Başkanları katıldı.
Tüm daire başkanlıklarının yaptığı projelerin tek bir çatı altında toplanıp sistemde görülebilirliğini sağlayacak program hakkında konuşan Genel Sekreter Halil Memiş, "Bugün burada Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı bir çalışma için toplanmış bulunuyoruz. Belediyemizin değişik birimleri farklı projeler üretiyor. Projeyi üretmek değil uygulamaya koyduktan sonra kullanımını takip etmek gerekiyor. Yapılan projenin hangi aşamada olduğunu bilmek önemlidir. Bu projelerin sağlıklı yürümesi çok çok önemlidir. Bu programı Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, tüm daire başkanlıklarımızın başlattıkları ve yürüttükleri projeleri baştan sona coğrafi bilgi sistemleri üzerinden izlenebilmesi için geliştirdi" diye konuştu.
"BELEDİYEMİZ TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ"
Memiş, "Yazılımı tamamen bizim birim tarafından yapılması önemlidir. Tüm daire başkanlıklarının diğer daire başkanlıklarıyla yürüttükleri projelere hakim olması açısından da önemlidir. Yürüyebilen ve sürdürülebilir bir program haline gelmesi için toplandık. İlgili Daire Başkanlarının yapabileceği konular hakkında ve başkanlıkların şu da olsun talepleriyle birlikte geliştirilecektir. Daire başkanlarının üzerine düşen sorumluluk, yürüttükleri çalışmaları günlük sisteme girmektir. Fotoğraf ve açıklamalarıyla birlikte yer alacak bir sistem geliştirildi. Benim de Metin Başkana yapabilir miyiz? diye üzerinde durduğum bir sistemdi. Hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
BELEDİYE ÇALIŞMALARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK
Proje Takip Sistemi'ni tanıtan Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, "Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Daire Başkanlıklarının hazırladıkları( tamamlanan, devam eden, ihalesi yapılacak) tüm projeler Coğrafi Bilgi Sistemleri ortamında işlenerek WEB ortamında sorgulanıp analiz edebilmesine sahip olma imkanı elde edeceği bir yazılım geliştirdik" diye konuştu. Geliştirilen programla ilgili gelinen noktaya değinen Metin Memiş, "Geldiğimiz noktada 14 ilçemizi sorgulanabilir hale getirdik. Google, ‘Google Street View' uzantısıyla Manisa'da panoramik görüntülerini çekmiş. Biz de Google'dan destek alarak böyle bir uygulama geliştirdik, Büyükşehir olmamız itibariyle ilçelerde ve mahallelerde sorumluluk alanlarımız var. Bu programla birlikte sorumluluk alanlarımızda yapılan çalışmaları görebilecek ve rehberden sorgulayabileceğiz" diye konuşarak programın sunumunu gerçekleştirdi.
Sunumun tamamlanmasının ardından Daire Başkanları tarafından verilen fikirlerin rapora dönüştürülmesiyle birlikte programın geliştirilmeye devam edeceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim