Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, makamında basın açıklaması yaptı. UKOME’den pazarla ilgili kararın yine çıkmaması üzerine basının karşısına geçen Şener sert konuştu, yetkilileri topa tuttu. Esnafın iki aydan fazla bir süredir mağdur edildiğini dile getiren Şener, “Sayın Valimiz buradan sesimi duysun, o komisyonu bugün ya da yarın toplayıp kararı aldırsın. Bunu yapacak kişi o. Bu kadar bizi ezmeye kimsenin hakkı, gücü, yetkisi yok. Bundan sonra yaşanacak sıkıntıların sorumlusu biz değiliz. Bu konuşmalarımı dinleyenler kulak versin, biz saygımızı yitirmedik, bize saygısını yitirenler düşünsün.” dedi.

Manisa’da Pazar sorunu büyüyerek devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Eski Garaj Yeni Proje’den dolayı kaldırılan Perşembe pazarı, yaklaşık 2 aydır kurulamıyor. Son UKOME kararında da yeni pazaryeri konusu tatlıya bağlanmayınca Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener basının karşısına geçti, yetkililere ateş püskürdü.

“VALİMİZDEN SORUNU ÇÖZMESİNİ BEKLERDİK”

Pazarcı esnafının yaklaşık iki aydır bir kaos ortamında olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Şener, “Kentin en üst makamı olan Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e giderek sıkıntıları anlattık. Kendisinden bu konuda yardım talep ettik. Devlet büyüğü olarak, mülki amir olarak iki belediyeyi bir araya getirip Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Pazarcılar Odası’nı da çağırarak bu sorunun aşılması için hiçbir şekilde bir girişimi olmadı. Biz isterdik ki Sayın Valimizin, Manisa’nın en büyük sorunlarından biri olan pazar sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması adına gerekli adımları atsın. Daha pazaryeri kaldırılmadan yeni pazaryeri belirlensin. Bunca süredir bu kadar görüşmeye, uzlaşma girişimine rağmen sözümüzü geçiremedik. Önce Kumludere gösterildi, ardında Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından Öğretmenevi dendi. Ardından ne olduysa Valilik vetosu ile emniyetin yazdığı trafik kararıyla Öğretmenevi arkası iptal oldu. Sayın Valimizle bu konuyu görüştüğümüzde kendisinin de fazla bilgisi olmadığını söyledi. Vali Yardımcısının veto ettiğini aktardı. Bize bu karar aktarılırken, bizim pazarcı esnafımız Pazar kurulacak zannederek Kültür Sitesi’nde kura çekimindeydi. Gittik Büyükşehir’de Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ile görüştük. O da Öğretmenevi arkasının Valilik tarafından veto edildiğini bildirdi. Salondaki esnafımız bir kez daha mağdur oldu. Biz de ortada kaldık. Herkesin önünde suçlu biz olduk. Sanki pazaryerini biz belirliyoruz.” dedi.

“UKOME BİR TÜRLÜ TOPLANAMIYOR”

Şehzadeler Belediyesi’nin UKOME’ye üç pazaryeri önerisi sunduğunu söyleyen Şener, “Şehzadeler Belediyesi’nin de yazmış olduğu yer talepleri var. Üç tane yer talebinde bulunmuşlar. Birincisi Öğretmenevi Kavşağı ile Manisa Garı arasındaki yol. İkincisi eski Perşembe pazarının kurulduğu Murat Caddesi. Üçüncüsü de Avni Gemicioğlu Caddesi. Bu talebe 15 gündür UKOME’den bir karar çıkmadı. Yarım saatte oy birliği ile Öğretmenevi arkası kararını iptal eden UKOME, bir türlü toplanamıyor.” şeklinde konuştu.

“BU ESNAFA ANCAK SAYGI DUYULUR”

Şener açıklamasına şöyle devam etti: “Pazaryeri yolun altına götürülmek istendi ve oy birliği ile bu karar alındı. Hiç fikirlerimiz sorulmadı. Hiç görüşümüz alınmadı. 106 imza ile Öğretmenevi arkası iptal edilirken 2 günde 10 bine yakın topladığımız ‘yolun altına gidemeyiz’ yönündeki imzaları dikkate alınmadı. Karaköy Pazarı 10 binlerce vatandaşa hizmet verirken, 20’ye yakın cadde ve sokak kapatılıyor. Aynısı Alaybey Pazarı’nda da geçerli. Devletin her türlü yetkili merciine saygılı davranan pazarcı esnafımıza, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Şehzadeler Belediye Başkanımızın saygı duymasını istiyoruz. Bu kadar borca harca rağmen sabırla beklediler. Bu esnafa ancak saygı duyulur.”

“UKOME’DEKİLERİN MAAŞLARI KESİLSE NE OLUR?”

UKOME’ye yer tespitlerinin 16 gün önce gitmesine rağmen henüz bir karar alamadığına işaret eden Şener, “15 gün önce talep gitmesine rağmen UKOME’deki komisyon üyelerinin yeri incelememiş olması akıl alacak gibi değil. Hala bize, ‘Bizim buraları incelememiz gerekir’ şeklinde cevaplar veriyorlar. Pazarcı esnafımız 2 aydan fazla süredir evine ekmek götüremiyor. UKOME üyelerinin iki aylık maaşlarını keselim ve aynı sıkıntıları onlar da yaşasın, bakalım yine aynı şekilde davranabilecekler mi?” diye sordu.

“GÜNAH BİZDEN GİTTİ”

Şener son olarak şunları söyledi: “Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bundan sonra yaşanacak olaylarda biz sorumlu değiliz. Biz ayaklarına kadar eğildik. Ayaklarına kadar öptük. Sırf esnafımız için. Ancak bazılarına yeterli gelmedik. Beni idam etsinler isterse bu saatten sonra meydanda. Maalesef kimse bizi dinlemedi. Bizleri görmüyor ve dinlemiyorlar ise kendileri bilir. O komisyon denen şey 5 dakikada toplanıp kararı alabilir.  Bugüne kadar sağduyulu davranan camiama teşekkür ediyorum. Başka biri olsa bu kadar sabırlı davranmazdı. Sayın Valimiz buradan sesimi duysun, o komisyonu bugün ya da yarın toplayıp kararı aldırsın. Bunu yapacak kişi o. Bu kadar bizi ezmeye kimsenin hakkı, gücü, yetkisi yok. Bundan sonra yaşanacak sıkıntıların sorumlusu biz değiliz. Bu konuşmalarımı dinleyenler kulak versin, biz saygımızı yitirmedik, bize saygısını yitirenler düşünsün.”

Editör: TE Bilişim