CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Merkezefendi Mahallesi’nde yaşanan gürültü sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yenilenen Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yaşanan gürültü sorununu meclise taşıdığı hatırlatan Özel, konunun takipçisi olacağını söyledi. Manisa Valiliği’nin yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Özel, gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valiliği’nin Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin yeni yapılan binasından kaynaklanan gürültü sorunu ile alakalı yaptığı açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuyu meclis gündemine taşıdığını hatırlatan Özel: “Konuya ilişkin olarak Manisa Valiliği’nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü vasıtasıyla yaptığı teknik ölçümün ardından ortaya çıkan durum doğrultusunda önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin gürültü yalıtımını, vatandaşı rahatsız etmeyecek biçimde yenilemesi noktasında hızlı davranması ve bölge halkının rahatsızlığını süratle gidermesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın artık resmi olarak da tespit edilmiş bu gürültü kirliliğine daha fazla maruz kalmamaları gerektiği açıktır” dedi.

‘GEREKLİ ÖNLEMLER BİR AN ÖNCE ALINMALI’

Gürültü sorunu çözülene kadar konunun takipçi olacağını aktaran Özel: “Konuyu vatandaşların rahatsızlığı üzerine gündemimize almış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiştik. Konuyu gündemimizde tutmaya devam edeceğiz ve gürültü yalıtımı tamamlanana kadar konunun takipçisi olacağız. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin yenilenmiş olması önemlidir ancak yenilenen bu hastane hizmete girer girmez bu tür sorunların yaşanıyor olması kabul edilemez. Gürültü yalıtımının yapılacak olması bir hatadan dönüleceği için kıymetlidir ancak bu soruna hastanenin yapımında bir mühendislik probleminin neden olup olmadığı ya da yalıtım noktasında şartnamelere aykırı davranılıp davranılmadığı da incelenmeli ve kamuoyuna açıklanmalıdır. Bu sürecin tamamının takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim