Verilen desteğin 930 bin TL’sinin seracılık alanında olduğu açıklanırken, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve güneş enerjisi gibi konularda da kredi desteği verildiği bildirildi. 

  Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için destek vermeye devam ediyor. Bakanlık tarafından orman mahallelerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler, ülke genelinde ara vermeden uygulanırken Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce bu projelerin devam ettiği Manisa’da yılbaşından bu yana 2,5 milyon TL destek verildiği açıklandı.

  SERACILIK İÇİN 930 BİN TL DESTEK VERİLDİ

  Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, Manisa’da süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve güneş enerjisi gibi konularda orman mahallelerindeki vatandaşlara ocak ayından bu yana 2,5 milyon TL kredi desteği sağlandığı bildirildi. Bu kredilerden 930 bin TL’sinin ise toplamda 31 aileye seracılık alanında verildi dile getirilirken, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman mahallelerini yerinde kalkındırmak gayesiyle birtakım projeler geliştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

  “Orman mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasına destek vermek için bölgelere göre farklı farklı projeleri uygulamaya koyuyoruz ve kendilerine yüzde 20’si hibe olmak üzere faizsiz krediler veriyoruz. Bu uygulamaya Manisa’da da devam ediyoruz sadece bu yıl için şu ana kadar 2,5 milyon TL faizsiz kredi verdik ve bu rakamı daha da yukarı çıkaracağız.”

Editör: TE Bilişim