Manisa'nın mesleki eğitimde köklü okullarından biri olan Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) öğrencisiyle öğretmeniyle her alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ülke genelinde tüm eğitim kurumlarından gelen eğitimde yenilikçi projelerin değerlendirildiği yarışmada ?Bize her yer okul' Projesiyle Manisa'dan seçilen tek okul olarak büyük bir başarıya imza attı.

BİN 47 OKULUN PROJESİNİN ARASINDAN SEÇİLDİ

Eğitim sisteminde kapsamlı bir şekilde yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarının desteklenmesi ve eğitim ve öğretimin niteliğinin yükseltilmesi amacıyla dağıtılacak olan ?Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'ne ülke genelinde 5 kategoride bin 47 okul başvuru yaptı.

Elektronik ortamda yapılan değerlendirmeler sonucu Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çalışma saha ziyaretine kalma başarısı gösterdi. Bu hafta içinde Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir komisyon okulu ve bu okulda uygulanan ?Bize Her Yer Okul' adlı projeyi yerinde görmek için okulu ziyaret edecekler. Proje hakkında detaylı inceleme yapacak olan komisyon proje ekibinde yer alan Bilişim Alan Şefi Yunus Emre Öz, Bilişim Öğretmeni Gönül Altay, Pazarlama Alan şefi Sibel Gümüş ile Okul Müdürü Gülser Özkan ve Koordinatör Okul Müdür Yardımcısı Sayim Can'dan bilgi alacaklar. Saha çalışması sonrası, Projenin yaygınlaştırılarak Manisa ve ülke genelinde tüm eğitim kurumlarında uygulanması amaçlanıyor.
Editör: TE Bilişim